sluit
Shop Doneer

Elke hindernis verwijderen

Leestijd: 2 min.
Want als ons hart ons veroordeelt, God is meer dan ons hart, en Hij weet alle dingen. (1 Johannes 3:20)

We moeten niets voor God achterhouden, maar open en eerlijk naar Hem zijn. We moeten oprecht iedere overtreding, elke zondige gedachte en tekortkoming belijden. Maar dan, als alles is beleden moeten we ook de volledige vergeving en reiniging aanvaarden. We weten namelijk dat God onze zonden niet zal onthouden of ze tegen ons zal gebruiken. En dan kunnen we zonder veroordeling tot Hem komen.

Paulus schreef in 1 Timoteüs 2:8 over gebed:

Ik wil dan dat de mannen op alle plaatsen ​bidden​ met opheffing van ​heilige​ handen, zonder toorn en meningsverschil.

We moeten wegblijven bij die duistere innerlijke emoties en houdingen die onze toegang tot God in de weg staan. Woede en twijfel moeten uit ons leven verbannen worden. In de Bijbel staat dat als we twijfelen, we veroordeeld worden (zie Romeinen 14:23). We kunnen niet in Gods aanwezigheid komen met innerlijke veroordeling. In de Bijbel staat:

Maar laat hij er in geloof om vragen en daarbij niet twijfelen. Immers, wie twijfelt, lijkt op een golf van de zee, die door de wind voortgestuwd en op- en neergeworpen wordt. Want zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere. Hij is een dubbelhartig man, onstandvastig in al zijn wegen. (Jakobus 1:6-8)

We moeten de hele kwestie van schuld zien kwijt te raken, samen met elke negatieve of verkeerde kijk op onszelf en anderen. We mogen vrijmoedig dichtbij komen. Onthoud dat het een troon van de genade is waar we heengaan, en genade heerst met God. We komen niet bij God om gerechtigheid, maar om genade.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat ik vrijmoedig tot U mag komen. Ik proclameer dat ik elke veroordeling, woede, twijfel, en iedere andere hindernis weg doe uit mijn hart, om vrijmoedig tot de troon van de genade te komen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.