sluit
Shop Doneer

Geestelijke voeding

Leestijd: 2 min.

We hebben geleerd dat de wedergeboorte, door Gods Woord, een compleet nieuwe natuur creëert in de menselijke geest – een nieuw soort leven. We zullen nu gaan kijken naar een ander groot effect van Gods Woord.

In ieder gebied van het leven geldt één onveranderlijke wet: zodra nieuw leven is geboren, is de eerste en grootste behoefte van dit nieuwe leven voeding, om het nieuwe organisme in leven te houden. Als een baby wordt geboren, is hij of zij meestal kerngezond, maar als hij of zij niet snel voeding krijgt, zal de baby verzwakken en sterven.

Dezelfde wet geldt in de geestelijke wereld. Als iemand wordt wedergeboren, verlangt de nieuwe geestelijke natuur die in die persoon is geboren, onmiddellijk geestelijke voeding om te kunnen leven en groeien. De geestelijke voeding waar God in heeft voorzien voor al Zijn wedergeboren kinderen staat in Zijn Woord. Gods Woord is zo rijk en gevarieerd dat het voeding bevat voor iedere fase van de geestelijke ontwikkeling. Gods voorziening voor de eerste stappen van geestelijke groei wordt beschreven in de eerste brief van Petrus. Nadat hij in het eerste hoofdstuk heeft geschreven over de wedergeboorte van het onvergankelijke zaad van Gods Woord, gaat hij verder:

Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij. En verlang vurig, als pasgeboren ​kinderen, naar de zuivere melk van het Woord, opdat u daardoor mag opgroeien. (1 Petrus 2:1-2)

Voor geestelijke baby's in Christus is Gods voeding de zuivere melk van Zijn eigen Woord. Deze melk is noodzakelijke brandstof om in leven te blijven en voor doorgaande groei.

Gebed van de dag

Heer Jezus, dank U voor mijn nieuwe leven door Uw offer aan het kruis. Ik wijd me toe aan Uw Woord als bron van geestelijke voeding voor mijn leven en mijn groei als christen. Ik spreek uit dat mijn oude mens ter dood gebracht is in Christus, zodat de nieuwe mens in mij is opgestaan en voortdurend blijft groeien door voeding uit Zijn Woord. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.