sluit
Shop Doneer

Geloof in Gods goedheid

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 19

Maar zonder geloof is het onmogelijk Hem welgevallig te zijn. Want wie tot God komt, moet geloven, dat Hij bestaat, en een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. (Hebreeën 11:6 NBG)
Mag ik je vragen: Wat is het belangrijkste, het meest essentiële, als je een leven zou leiden waar God blij mee is? Wat is jouw antwoord op die vraag?
Misschien zeg je wel: Godsdienstig zijn, naar de kerk gaan, geven aan goede doelen, je aan de Gulden Regel houden (wat die dan ook is…), je onthouden van zonde, van immoraliteit, van dronkenschap, en dat soort dingen?
Het zijn op zich allemaal goede dingen, maar niet één ervan is dat éne essentiële wat God welgevallig is. Want dat éne wat God in ons allemaal wil zien, dat éne waar we niet zonder kunnen als we God willen behagen, is geloof! En geloof uit zich op twee manieren.
1. In de allereerste plaats moeten we geloven dat God bestaat. Ik ga ervan uit dat de meeste mensen die de moeite nemen om dit te lezen, dat in hun hart wel geloven.
2. Maar daarnaast moeten we ook geloven dat Hij een beloner is voor wie Hem ernstig zoeken. Geloof is uiteindelijk geloof in de goedheid van God, in Zijn betrouwbaarheid. En zonder dat vertrouwen in Gods goedheid kunnen we Hem niet behagen. Alles begint met geloof in God en Zijn goedheid. Dat is de wortel en de bron van alle werkelijke voorspoed, en van een leven dat God welgevallig is.
Lieve hemelse Vader, dank U wel dat U mij geloof hebt gegeven en dat wanneer ik soms twijfel, ik me daarvan mag bekeren om te ervaren dat U mij mijn ongeloof vergeeft en mij doet groeien in geloof! Dank U Vader!