sluit
Shop Doneer

Genezing door vergeving

Leestijd: 2 min.
Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is. (Psalm 32:2)

Om vergeving te ontvangen, moeten we volkomen eerlijk zijn naar God, zonder dingen achter te houden of allerlei excuses aan te voeren voor onze zonden. David werd schuldig bevonden aan overspel en moord inzake Bathseba en schreef hier het volgende over:

Toen ik zweeg, teerden mijn beenderen weg, zonder mijn jammerklachten, de hele dag. Want dag en nacht drukte Uw hand zwaar op mij, mijn levensvocht veranderde in een zomerse droogte. (vers 3-5)

Zoals zoveel mensen, weigerde David in eerste instantie zijn zonde te erkennen en probeerde hij net te doen alsof het nooit was gebeurd. Maar al die tijd was hij als iemand met brandende koorts. Zijn levensvocht verdroogde en zijn beenderen 'teerden weg'. Onvergeven zonden kunnen letterlijk lichamelijke gevolgen hebben.

Een psychiater vertelde me ooit het volgende verhaal. Hij bezocht regelmatig het ziekenhuis en ontmoette daar een vrouw die er hopeloos aan toe was. Haar nieren functioneerden niet meer, haar huid had alle kleur verloren en ze lag in coma. Eigenlijk lag ze te wachten op haar dood. Op een dag voelde hij zich door de Heilige Geest geleid om voor haar te bidden: 'In de Naam van Jezus Christus, ontsla ik je van je zondenlast.' Achteraf vroeg hij zich af of het niet een beetje een dwaze actie was geweest. Maar ongeveer een week later zag hij deze vrouw tot zijn verbijstering op straat lopen; volkomen genezen. Onvergeven zonde had haar lichamelijke conditie zwaar aangetast, maar toen haar zonden werden vergeven door de voorbede van deze man, werd haar geest gereinigd en opende dit voor haar de weg tot genezing.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U aan het kruis voor mij stierf. Geef ook mij de moed werkelijk open te zijn over alle zonden die ik geprobeerd heb te verbergen. Ik vraag ook voor mijzelf om de lichamelijke genezing die voortkomt uit vergeving; ik belijd dat Jezus werd gestraft, zodat ik vergeven kon worden. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.