Shop Doneer

Genezing voor de gebrokenen van hart

Leestijd: 1 min.

De HEERE bouwt Jeruzalem weer op, Hij verzamelt Israëls verdrevenen. Hij geneest de gebrokenen van hart, Hij verbindt hen in hun leed. (Psalm 147:2-3)

Dit zijn prachtige woorden, maar het meest bijzondere ervan is dat ze in deze generatie, tijdens ons leven, in vervulling gaan. Ik heb de uitwerking van die woorden voor mijn ogen in vervulling zien gaan. Ik had het voorrecht in Jeruzalem te wonen in mei 1948, toen de staat Israël na tweeduizend jaar werd herboren.

Vandaag bouwt de Heer Jeruzalem weer op. Hij verzamelt Israëls verdrevenen. Hij geneest de gebrokenen van hart en verbindt hen in hun leed.

Dat is goed nieuws voor allen die zich tot God zullen wenden. Het is goed nieuws voor Israël, het volk van God. Het is goed nieuws voor de gemeente van Jezus Christus, want dezelfde God die Israël verzamelt, brengt ook de Kerk terug tot Zijn hart, brengt ons binnen in ons erfdeel… Hij verbindt onze wonden en heelt onze gebroken harten.

Er bestaat vandaag een bediening van de Heilige Geest die heel bijzonder is – het is een bediening aan gebrokenen van hart. Het is een bediening aan hen die gewond zijn in hun hart. Als jij een wond binnenin je hebt, wend je dan tot God en zeg: ‘God, dit is een tijd van herstel; het is een tijd van verzamelen. U geneest de gebrokenen van hart. U verbindt hun wonden. Heer, U weet van die wond die ik al zo lang in mijn hart met me meedraag; wilt U mij genezen?’

En de onzichtbare vinger van God, de Heilige Geest, zal uitreiken naar de plek waar geen chirurg kan komen. Hij zal die gewonde plek in je leven aanraken, en je genezing en herstel brengen.


Gebed van de dag

Heer, dank U dat U mij bekleedt met Uw onbaatzuchtigheid, zodat ik geef vanuit een open hart en daarmee feitelijk geef zoals U geeft, oftewel: vanuit Uw liefde! Maak mij oplettend om de noden en behoeften van anderen op te merken… Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

SERVIË

Bid om Gods duidelijk leiding voor 2021 omdat we Dereks onderwijs verder willen verspreiden door Servië en Bosnië-Herzegovina. Bid om wijsheid, bescherming en bemoediging voor onze vertalers en andere medewerkers.