Shop Doneer

Geroepen heiligen

Leestijd: 2 min.

Paulus omschreef de Romeinse gelovigen als geliefden van God, geroepen heiligen (Romeinen 1:7). Gelovigen in Jezus zijn dus letterlijk 'geroepen heiligen'. Onthoud goed dat heiligheid niet de een of andere extra waarde is die een aantal gelovigen ooit zullen bereiken. Integendeel, van iedere gelovige wordt gezegd dat hij of zij een heilige is. Paulus had het dus niet over een soort 'superchristenen' die op een hoger niveau 'rondvliegen' dan andere gelovigen. Paulus ging ervan uit dat alle gelovigen heilig zijn.

Als je de uitnodiging van het Evangelie, om te geloven in Jezus Christus, aanneemt, dan noemt God jou een heilige. Je bent iemand die is afgezonderd, klaar om zich over te geven aan de Heilige Geest en aan de gerechtigheid. Misschien kijk je naar jezelf en denk je: 'Ik vind mezelf nu niet bepaald heilig'. Denk dan aan wat Paulus schreef, dat God de dingen die niet zijn, roept alsof zij er waren (Romeinen 4:17). God noemde Abraham vader van vele volken, voordat hij ook maar één zoon had (zie Genesis 17:4-5).

Als God jou heilig noemt, dan ben je heilig, omdat God je geroepen heeft om heilig te zijn. Het duurt wellicht een tijd om die heiligheid in je leven uit te werken, maar dat is Zijn roeping voor jou.
Dit mag je uitgangspunt zijn in je kijk op jezelf.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U me heeft geroepen en meer nog, dat ik een 'geroepen heilige' ben! Ik verklaar dat U Uw roeping in mijn leven uitwerkt, want ik ben heilig. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.