Shop Doneer

Getuigen van het bloed van het Lam

Leestijd: 2 min.

Vandaag zoomen we in op een ander zinnetje uit de eerdere tekst uit 1 Korinthe 5:7. We zagen gisteren al dat Paulus hier een directe verbinding legt tussen het oudtestamentische Pesach en de kruisiging van Jezus:

Want ook ons Pascha is voor ons geslacht: Christus.

Hier past Paulus het Pesachoffer duidelijk toe op Jezus' offer aan het kruis. We kunnen zeggen dat het Pesachlam bijna twintig eeuwen geleden is geslacht en het bloed van het Lam bevindt zich in de schaal. Zijn bloed heeft gevloeid, maar het biedt ons geen bescherming als het alleen maar in de schaal blijft. We moeten het vergoten bloed aanbrengen op de plaatsen waar we zijn. Hoe doen we dat?

In het Oude Testament werd hier hysop voor gebruikt, maar wat gebruiken we vandaag de dag? Het antwoord is: ons getuigenis. Ons persoonlijke getuigenis – datgene wat we belijden – neemt het bloed uit de schaal en brengt het aan op onze 'huizen', dat is ons leven, de situaties waar we ons in bevinden, en onze gezinnen. We overwinnen satan als we persoonlijk getuigen wat de Bijbel zegt dat het bloed van Jezus voor ons doet.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Maak mij vrijmoedig Heer, om met mijn mond te belijden wat Jezus' offer voor mij doet. Dank U wel dat U zich voor mij heeft opgeofferd. Ik vertrouw dat Uw bloed mij reinigt en vrijmaakt van alle zonde. Hiermee getuig ik persoonlijk wat de Bijbel zegt dat het bloed van Jezus voor mij doet. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.