Shop Doneer

Gezin: delen in de levensbron

Leestijd: 2 min.

We zijn allemaal deel van Gods gezin omdat we allemaal één en dezelfde Vader hebben. Jezus is onze oudere broer en we maken allemaal deel uit van hetzelfde gezin. Als ik nadenk over het gezin van God, word ik altijd herinnerd aan een bepaald voorval dat plaatsvond in de kerkgeschiedenis. Het waren de dagen dat een aantal christenen in de Schotse Hooglanden hevig werden vervolgd door het Engelse leger. Op weg naar een geheime samenkomst werd een Schotse vrouw gearresteerd door een Engelse politieman, die haar vroeg waar ze naartoe op weg was. Ze wilde niet liegen, maar ook haar medegelovigen niet verraden. Ze deed een schietgebedje om wijsheid. Toen zei ze tegen de politieman: 'Mijn oudere broer is gestorven, en ik ben op weg naar het huis van mijn Vader om te luisteren naar het voorlezen van zijn testament.'

Dat was een geweldig geïnspireerd en volkomen waar antwoord. Jezus is de oudere broer, God is onze Vader en we gaan naar het huis van de Vader.

Wat is het onderscheidende kenmerk van een gezin? Het feit dat ze een gemeenschappelijke levensbron hebben. God de Vader is de levensbron voor ons allemaal, en samen vormen we Zijn gezin. Dat is geen instituut, geen organisatie, maar een levensbron die we samen delen.

Wat wordt er van ons, als gezinsleden van God, verwacht? Wederzijdse aanvaarding. Jezus noemt ons Zijn broers, omdat God ons Zijn kinderen noemt. Als God onze medechristenen Zijn kinderen noemt, dan noemen wij hen broer of zus. Dat is niet altijd gemakkelijk. Je vrienden kun je zelf uitkiezen, maar je familie niet. Toch moeten we elkaar aanvaarden en liefhebben.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat ik Uw kind ben. Ik erken dat ik deel uitmaak van Gods gezin, met God als mijn Vader en Jezus als mijn oudere broer. Ik kies ervoor mijn broers en zussen lief te hebben. Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon/dochter door Hem te worden aangenomen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.