Shop Doneer

God heeft het gedaan

Leestijd: 2 min.

Toen Jezus stierf aan het kruis, scheurde het voorhangsel doormidden – dit was het gordijn dat de zondige mens symbolisch scheidde van een heilige God. Deze gebeurtenis was een geweldig statement, dat we door Hem worden aanvaard (zie bijvoorbeeld Mattheüs 27:51). Het voorhangsel scheurde van boven naar beneden, een onlogische, bovennatuurlijke gebeurtenis, waardoor nooit iemand zou kunnen beweren dat een mens dat zou hebben kunnen doen. God zelf heeft dit gedaan. Het gescheurde voorhangsel is de uitnodiging van de Vader, gericht tot ieder mens die gelooft in Jezus: 'Kom binnen, je bent welkom. Mijn Zoon heeft jouw afwijzing ondergaan, zodat Ik jou Mijn aanvaarding kan schenken.'

Gezegend zij de God en Vader van onze Heere ​Jezus​ ​Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke ​zegen​ in de hemelse gewesten in ​Christus, omdat Hij ons vóór de grondlegging van de wereld in Hem ​uitverkoren​ heeft, opdat wij ​heilig​ en smetteloos voor Hem zouden zijn in de ​liefde. (Efeze 1:3-4)

De beslissing dat wij zijn uitgekozen is niet aan ons, maar aan God. Denk niet dat jij gered bent omdat jij ervoor hebt gekozen om gered te worden! Je bent gered omdat God jou heeft uitgekozen - en jij hebt vervolgens op Zijn uitverkiezing gereageerd. Jij kunt bovendien nog van gedachten veranderen; God zal dat echter nooit doen.

In veel van de hedendaagse prediking van het Evangelie is overigens een verkeerde nadruk. Er wordt dan gezegd dat alles afhangt van wat wij doen. Het is waar dat wij een keuze moeten maken, maar wij zouden nooit in staat zijn te kiezen, als God ons niet eerst had gekozen. Je zult ontdekken dat je je als christen veel zekerder zult voelen wanneer je ervan doordrongen bent dat je relatie met God niet gebaseerd is op wat jij hebt gekozen of gedaan, maar op wat God heeft gekozen en gedaan. God is veel betrouwbaarder dan jij en ik.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat ik Uw kind ben. Ik verklaar dat ik een kind van God ben, niet op basis van wat ik kan doen of heb gedaan, maar op basis van wat God heeft gedaan. Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon of dochter door Hem te worden aangenomen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.