Shop Doneer

God verwelkomt de verloren kinderen

Leestijd: 2 min.

Vandaag kijken we naar een basisprincipe uit de gelijkenis van de verloren zoon. Jezus vertelde deze gelijkenis aan Zijn discipelen in Lukas 15:11-32. In het verhaal zien we een vader die op de uitkijk staat in de verwachting dat zijn zoon weer thuis zal komen. Andere mensen hoefden hem niet te waarschuwen dat zijn zoon eraan kwam, want de eerste die hem zou zien komen was hij zelf. Nog voordat de rest van het gezin zich ergens van bewust was, wist hij het al…

Gods houding naar ons in Christus is precies zo. We zijn niet afgewezen. Geen verdrukte minderheid. En ook niet slechts dienaren. Toen de verloren zoon terugkwam, was hij bereid om een dienstknecht te zijn, maar zijn vader wilde daar niets van weten. Integendeel.

Maar de vader zei tegen zijn dienaren: Haal het beste gewaad tevoorschijn en trek het hem aan en geef hem een ​ring​ aan zijn hand en ​sandalen​ aan zijn voeten. En breng het gemeste kalf en slacht het, en laten we eten en vrolijk zijn. Want deze, mijn zoon, was dood en is weer levend geworden. En hij was verloren en is gevonden. En zij begonnen vrolijk te zijn. (Lukas 15:22-24)

Het hele huishouden stond op zijn kop om de verloren zoon te verwelkomen. Jezus zei:

Ik zeg u dat er evenzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar die zich bekeert, meer dan over negenennegentig rechtvaardigen die de bekering niet nodig hebben. (Lukas 15:7)

Laat alsjeblieft goed tot je doordringen dat God jou precies zo verwelkomt in Christus!

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat ik Uw kind ben. Ik geloof dat God mij verwelkomt in Christus en dolblij is dat ik leef. Mijn Vader heeft mij in liefde voorbestemd om als zoon/dochter door Hem te worden aangenomen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.