Shop Doneer

God zorgt voor jou; ieder detail is bij Hem bekend

Leestijd: 3 min.

Gister bespraken we de eigenschap om trouw te zijn in grote én kleine dingen. Gods grote belangstelling voor details en de kleine dingen vinden we ook terug in een andere gelijkenis van Jezus, bijvoorbeeld in Mattheüs 10:29-30:

Worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld.

Niet één mus valt op de grond zonder dat God de Vader het weet. Iemand zei naar aanleiding van dit Bijbelvers: 'God neemt de tijd om de begrafenis van een mus bij te wonen.' Wij rijden langs een dode mus aan de kant van de weg zonder erbij na te denken. Maar God denkt zelfs aan deze, onbetekenende mus. Nog duidelijker vinden we dit in de woorden van Jezus over hetzelfde onderwerp in Lukas 12:6-7:

Worden niet vijf musjes voor twee penninkjes verkocht? En niet een van die is bij God vergeten. Ja, ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dan niet bevreesd: u gaat veel musjes te boven.

Als we Gods oneindige aandacht en zorg voor de kleinste details beseffen, kunnen we pas echt waarderen hoezeer God, onze hemelse Vader, voor ons zorgt. Als we leren Gods houding te delen, beginnen we ook Zijn hartsgesteldheid naar Zijn kinderen toe te begrijpen. Ieder detail van ons leven is bij Hem bekend en als we dat goed tot ons laten doordringen, voelen we ons totaal veilig bij Hem en dat zal onze houding en liefde naar elkaar onvermijdelijk beïnvloeden. Laat dit je bemoedigen: God zorgt voor jou!

Gebed van de dag

Vader, het is nauwelijks te bevatten dat U werkelijk de haren op mijn hoofd heeft geteld. Elk detail van mijn leven is bij U bekend. Wat een veilig gevoel. Laat mij ook naar anderen deze zorg en liefde uitwerken. Amen.

Boeken over leven met God als doel

Deze overdenking komt uit het boek Wandelen met God dat gaat over vriendschap met God en is onderdeel van een 4-delige serie. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer van Dereks onderwijs lezen, bijvoorbeeld over wie God is en zijn plan voor je leven? Kijk dan eens naar deze titels:

  • Dereks boek Gods wil, mijn levensdoel is een prachtige studie die je uitdaagt je leven toe te wijden aan God.
  • Heiligheid is geen optie vertelt over het leven als discipel van Jezus. Een heilig leven vraagt soms om lastige keuzes, maar er is niets mooier dan voor en met God te leven!
  • Ben je op zoek naar Gods doel met jouw leven? Dereks boek Je Roeping is een praktische handleiding om hier, aan de hand van de Bijbel, naar op zoek te gaan.
  • In Dankzegging, lofprijs, aanbidding lees je hoe Gods eer jouw doel mag zijn en hoe je dit vorm kunt geven.
  • God zorgt voor jou! Wil je dat proclameren? Kijk dan eens naar de proclamatiekaart Mijn God voorziet of de proclamatiekaart voor kinderen De Heer is mijn herder.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince, met Nederlandse en Engelse ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.