Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Gods onweerstaanbare liefde

Leestijd: 2 min.
…Omdat Hij ons vóór de grondlegging van de wereld in Hem ​uitverkoren​ heeft, opdat wij ​heilig​ en smetteloos voor Hem zouden zijn in de ​liefde. Hij heeft ons voorbestemd om als Zijn ​kinderen​ aangenomen te worden, door ​Jezus​ ​Christus, in Zichzelf, overeenkomstig het welbehagen van Zijn wil. (Efeze 1:4-5)

Er zijn twee manieren om de bovenstaande tekst te benadrukken. Om heilig en smetteloos voor Hem te zijn in liefde of Om heilig en smetteloos voor Hem te zijn. In liefde… Op welke plaats je de punt ook plaatst (het Griekse manuscript kende geen punten of komma's), het feit blijft dat Gods liefde niet door tijd wordt begrensd. Voordat de wereld werd geschapen, hield God al van ons, koos Hij ons al uit en bestemde Hij ons tot Zijn kinderen. Hij arrangeerde de koers van ons leven zodat wij Hem zouden ontmoeten en Zijn liefde zouden ervaren.

Er is een eenvoudig vers in het Hooglied waarin staat:

Liefde is zo sterk als de dood. (Hooglied 8:6)

De dood is onafwendbaar. Als de dood komt, kan niemand haar dwingen om weg te gaan. Niemand kan zeggen: 'Ik ben er nog niet klaar voor. Ik accepteer je niet.' Niemand heeft de macht om de dood te weerstaan.

Het Nieuwe Testament neemt ons echter nog een stap verder. Toen Jezus stierf en weer opstond uit de dood, bewees Hij dat liefde sterker is dan de dood. De meest onweerstaanbare, negatieve kracht in het universum werd overwonnen door de meest onweerstaanbare positieve kracht in het universum: Gods liefde. Liefde zal altijd haar doelen bereiken; ze is onoverwinnelijk. Ze accepteert geen blokkades. Ze zal ieder obstakel omzeilen om te komen waar ze wil gaan.

Gods liefde is persoonlijk en eeuwig. Ze gaat voorbij aan de tijd en is onoverwinnelijk. Beeld jezelf in dat jij die parel in de hand van Jezus bent. Zeg tegen jezelf: 'Zijn liefde voor mij is persoonlijk en eeuwig, staat boven de tijd en is onweerstaanbaar.' Bedenk vervolgens dat het Hem alles heeft gekost en zeg dan: 'Dank U wel!'

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U mij in Uw liefde hebt uitgekozen. Ik spreek uit dat God al van mij hield, mij uitkoos en mij als Zijn kind bestemde, voordat Hij de wereld schiep. Hij deed dit in Zijn onweerstaanbare liefde. Ik ben geadopteerd als een kind van God. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.