Shop Doneer

Gods programma voor de Kerk: verandering

Leestijd: 2 min.

Omdat God ons wil vormen tot de mensen die Hij heeft bedoeld, is een proces van verandering nodig, transformatie. Het moment dat God ons redde, was nog maar het begin van een lange reis op weg naar Gods oorspronkelijke bedoelingen met ons als mensen. Ik verbaas me steeds weer over Gods geloof, om ook zelfs maar te willen beginnen aan het project van verandering in mensen zoals ik!

Als voorbeeld van hoe het proces van transformatie in zijn werk gaat, zullen we kijken naar de roeping van de eerste discipelen door Jezus:

En Jezus liep langs de zee van Galilea en zag twee broers, namelijk Simon, die Petrus genoemd wordt, en zijn broer Andreas, het net in de zee werpen, want zij waren vissers. En Hij zei tegen hen: Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken. (Mattheüs 4:18-20)

Deze eenvoudige scène bevat geen ingewikkelde psychologie of karakterscreening, maar eigenlijk niet meer dan de essentie van wat er zou gaan gebeuren. In Jezus’ woorden ‘Kom achter Mij aan, en Ik zal u vissers van mensen maken’ zitten twee belangrijke componenten.

Ten eerste vraagt Jezus totale toewijding. 'Laat alles achter, volg Mij. Ik vertel jullie niet waar we naar toegaan; je zult Mij in geloof moeten volgen. Leg je leven in mijn handen en laat Mij zorgdragen voor de consequenties.' Dat is essentieel. God kan niet echt Zijn bedoelingen uitwerken, tenzij Zijn kinderen volledig zijn toegewijd.

Daarna zegt Jezus: 'Ik vertel jullie niet waar we naar toe gaan, maar Ik vertel jullie wel wat Ik van jullie zal maken. Ik zal jullie vissers van mensen maken.' Voor ieder gered kind van God is het niet belangrijk wat hij of zij op dit moment is, maar wat God van ons wil maken. Als we ons overgeven aan de Heer, dan garandeert Hij een afgerond eindproduct. Maar we moeten onszelf eerst toewijden aan Gods bedoelingen, en dan begint Hij in ons te werken om ons te maken tot wat Hij wil dat we zijn.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, maakt U van mij een echte discipel van Jezus, oftewel een ‘visser van mensen’, werkt U zo door mijn dagelijkse levenshouding en communicatie heen, dat mensen nieuwsgierig worden naar de innerlijke kracht die U mij dagelijks geeft, simpelweg doordat U in mij woont met Uw Heilige Geest! Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.