Shop Doneer

Vertroosting uitspreken

Leestijd: 2 min.

Hoe verbinden we ons aan Gods doel met Israël? Ik denk dat dat heel eenvoudig is. In Jesaja 40:1-2 zegt God:

Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen, spreek naar het ​hart​ van Jeruzalem en roep haar toe dat haar strijd vervuld is, dat haar ongerechtigheid verzoend is, dat zij uit de hand van de HEERE het dubbele ontvangen heeft voor al haar ​zonden.

Toen ik dit vers analyseerde en bij de zin troost Mijn volk aankwam, begreep ik dat het ging over Jeruzalem. Het Joodse volk kan niet getroost worden zonder Jeruzalem. Het hart van de Joden is volledig verbonden met de stad van de grote Koning, Jeruzalem. Dus als ik gelijk heb en 'Mijn volk' is het Joodse volk, tot wie zijn deze woorden dan gesproken? Ze moeten gesproken zijn tegen mensen die de God van de Bijbel en het gezag van Zijn Woord erkennen. Jij en ik dus; gelovige volgers van Jezus. Wat zegt God tegen ons? Vertroost Mijn volk Israël. God verlangt dat wij Israël troost bieden.

Ik ben bevriend met een aantal Joodse mensen die in Jezus geloven. Deze vrienden hebben mij er geregeld op gewezen dat de wereldwijde Kerk meer tijd besteed aan het bekritiseren van Israël, dan het troost bieden aan dit volk. We zijn niet geroepen om te bekritiseren; we hebben wel de opdracht om te vertroosten. Neem jij die verantwoordelijkheid op je?

Ik geloof dat deze vertroosting een manier is om de weg van de Heer te bereiden. Er zijn vele eeuwen van vooroordeel, vervreemding, vervolging en onbegrip die teniet gedaan moeten worden. Al deze negativiteit heeft bij het Joodse volk koude harten veroorzaakt, maar deze zullen worden opgewarmd door zuivere christelijke warmte en liefde. Ik geloof dat dat onze roeping is in deze tijd.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor de zegen die U belooft aan hen die van Israël houden. Ik proclameer troost richting Gods volk en vertroosting naar Jeruzalem. Ik bid voor de vrede van Jeruzalem: laat het wie u liefhebben goed gaan. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.