Shop Doneer

Zijn weldaden onthouden

Leestijd: 2 min.
Loof de HEERE, mijn ziel, en al wat in mij is Zijn heilige Naam. Loof de HEERE, mijn ziel en vergeet niet een van Zijn weldaden. (Psalm 103:1-2)

We zien hier dat Davids geest zijn eigen ziel oproept om in actie te komen. Davids geest wist wat er moest gebeuren, maar dat kon niet gebeuren voordat Davids ziel met zijn geest ging samenwerken en reageerde op de uitdaging.

Neem vandaag een moment om eens even de weldaden op te sommen waarvan we er 'niet één moeten vergeten'. Het is zelfs nog beter om een stuk papier te pakken en ze op te schrijven, zodat dit je helpt om ze letterlijk 'niet te vergeten'. Veel christenen ervaren de weldaden van God nauwelijks, omdat ze ze simpelweg niet onthouden. Maak hiervan in je leven een gewoonte; houd de goede dingen die God doet vast in je geheugen.

Kun je er zo gauw geen bedenken? In de verzen die volgen op de eerste twee verzen, worden sowieso al zes specifieke weldaden van God beschreven die gelden voor ons allemaal:

Die al uw ongerechtigheid ​vergeeft, Die al uw ziekten geneest, Die uw leven verlost van het verderf, Die u kroont met goedertierenheid en ​barmhartigheid, Die uw mond verzadigt met het goede, uw jeugd vernieuwt als die van een arend. (vers 3-5)

God vergeeft al onze ongerechtigheden, Hij geneest al onze ziekten, verlost ons leven van de dood, kroont ons met goedheid en genade, verzadigt ons met goede dingen en vernieuwt onze jeugd als die van een arend. Ik geloof dat er een duidelijke connectie ligt tussen het 'verzadigen van onze mond met het goede', en onze 'jeugd die vernieuwt wordt als die van een arend'.

Ik ben ervan overtuigd dat het niet Gods wil is dat Zijn kinderen oud worden op de manier zoals de mensen in de wereld oud worden. Ik wil niet zeggen dat er geen veranderingen optreden bij het ouder worden, maar wel dat ouderdom niet noodzakelijk gepaard hoeft te gaan met allerlei gebrek, pijn en ziekte.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, dat U aan het kruis voor mij stierf. Leer mij Uw weldaden te onthouden en er een gewoonte van te maken Uw zegeningen in mijn gedachten te houden. Ik proclameer dat Jezus werd gestraft, zodat ik vergeven kon worden. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.