Shop Doneer

Heb de wijsheid lief

Leestijd: 1 min.

Verwerf wijsheid, verwerf inzicht, vergeet niet een van de woorden van mijn mond en wijk er niet van af. Verlaat de wijsheid niet en zij zal je bewaren, heb haar lief en zij zal je beschermen. Het beginsel van wijsheid is: verwerf wijsheid, en bij alles wat je verwerft: verwerf inzicht! Houd haar hoog en zij zal je verheffen. Zij zal jou vereren, als je haar omhelst.

(Spreuken 4:5-8)

Het kan gebeuren dat mensen van wie je houdt, die je bewondert en die je probeert goed te doen, zich uiteindelijk tegen je keren, je teleurstellen, je verraden. Het is één van de tragedies in het leven dat je je liefde en toewijding investeert in iemand die jou uiteindelijk verraadt.

Maar ondanks dit soort tegenslag in relaties, is het advies van de Bijbel: heb de wijsheid lief. Wijd jezelf toe aan de wijsheid; zij zal je niet verraden, zij zal je vereren, zij zal je verheffen, zij zal je bewaren. En de wijsheid komt door het Woord van God.

Wijsheid is belangrijker en kostbaarder dan al de dingen die mensen zoeken. Wijsheid is als die parel waar Jezus over sprak: toen de koopman hem had gevonden, ging hij alles wat hij had verkopen om die ene parel te kopen. Hij was koopman en hij kende de waarde van de dingen. Zo is de wijsheid. Ze is een parel van grote waarde.

Geef jezelf aan de wijsheid, wijd je leven er aan toe, ze zal je nooit verraden. Ze zal je verheffen, ze zal je eren. Je einde zal beter zijn dan je begin.


Gebed van de dag

Heer, dank U wel voor dit waardevolle advies! Geef mij altijd Uw wijsheid Heer, om sterk te staan tegen verleidingen, en om een leven te leven tot Uw eer en Uw verheerlijking. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

VERENIGD KONINKRIJK

  • Dit kantoor is een online versie aan het ontwikkelen van de cursus
Pijlers van het Christelijk geloof. De papieren versie heeft veel mensen gezegend, en we hopen nog meer mensen online te bereiken om ze te helpen een stevige fundering te leggen van geloof en bediening.