Shop Doneer

Het belang van het avondmaal

Leestijd: 2 min.

We hebben geleerd dat het leven zit in het bloed (zie Leviticus 17:11). Als we het leven willen, dan moeten we het bloed tot ons nemen. Dit doen we door het avondmaal te vieren en door het woord van ons getuigenis.

De viering van het avondmaal is voor mij heel belangrijk geworden. Paulus citeerde Jezus in 1 Korinthe 11:25:

Doe dat, zo dikwijls als u die drinkt, tot mijn gedachtenis.

Er zijn veel kerken die lijken te denken dat er staat: 'Doe dit, zo zelden als u die drinkt...' De mooiste diensten die ik ooit heb meegemaakt waren liturgische avondmaalsdiensten, omdat ze deze Bijbelse inzetting in de praktijk brachten.

Op een gegeven moment kwamen Ruth en ik tot de conclusie dat we het avondmaal niet vaak genoeg vierden. Als de priester van ons gezin, besloot ik dat we vanaf dat moment iedere morgen het avondmaal zouden vieren tijdens onze stille tijd. Ik zeg niet dat iedere christen dit moet doen, maar ik ben wel dankbaar dat de Heer ons hiertoe leidde, want het is een dagelijkse bron van kracht en leven, en wij zouden anders zeker het gevoel hebben gehad dat er iets in ons leven ontbrak.

Iedere dag als we avondmaal vierden, zeiden we: 'Heer, we ontvangen dit brood als Uw vlees, en deze wijn als Uw bloed. We doen dit tot Uw gedachtenis, en we proclameren Uw dood, totdat U komt.' Tijdens het avondmaal is er geen verleden dan het kruis, geen toekomst dan de wederkomst. We doen dit om de dood en opstanding van Jezus te herinneren, totdat Hij terugkomt. Laat het avondmaal ons aansporen om na te gaan of we werkelijk onszelf vullen met het leven dat in het bloed is.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van het Lam. Ik maak gebruik van het leven dat in het bloed is door middel van het avondmaal; daardoor is er voor mij geen ander verleden dan het kruis, en geen andere toekomst dan de wederkomst. Ik bspreek uit dat ik satan overwin door het bloed van het Lam en door het woord van mijn getuigenis, en ik heb mijn leven niet lief tot in de dood. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.