Shop Doneer

Het bloed van Jezus aanbrengen

Leestijd: 4 min.

Gisteren lazen we over de procedure die de Israëlieten moesten volgen voor het Pascha. De Heer gaf dit aan ons als een voorbeeld - voor ons zijn de resultaten hetzelfde. Christus, ons Paaslam, is voor ons geslacht (zie 1 Korinthiërs 5:7). Het bloed van Jezus is als het ware in de kom. Maar het bloed in de kom heeft op zichzelf geen werking, het beschermt niemand. Je moet het eerst zelf persoonlijk toepassen, met jouw eigen daad van geloof, voordat het effectief wordt. Je moet het bloed van Jezus uit de kom overbrengen naar een plaats die openlijk zichtbaar is in jouw leven. Dan is het een bescherming voor jou.

Onder het Oude Verbond koos God een bosje hysop als middel om het bloed vanuit de kom op de deurposten aan te brengen. We gebruiken nu geen hysop, maar wel iets dat beschikbaar is voor ieder mens, net zoals hysop eenvoudig beschikbaar was voor elke Israëliet. Weet je wat het is? De tong. Het zijn de woorden van onze mond die het bloed van Jezus uit de kom overbrengen. Het bloed van het Lam en het woord van ons getuigenis worden toegepast wanneer je de juiste belijdenis of stelling doet over het bloed. Die belijdenis neemt het bloed uit de kom en smeert het op het 'huis' van je leven. Dat is wat er bedoeld wordt met:

Zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis... (Openbaring 12:11)

Wat zegt Gods Woord over het bloed van Jezus?

Om het bloed op deze manier te kunnen toepassen, moet je weten wat het Woord ons leert over het bloed. Als je negeert wat het Woord leert, dan is het een onmogelijke zaak. Ik leid je door een paar Bijbelteksten over het bloed van Jezus en leg uit hoe je ze persoonlijk kunt toepassen. Ze vormen ten slotte een proclamatie, die je altijd kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt om te getuigen van het bloed van Jezus, omdat je zo de duivel overwint. We beginnen met Efeze 1:7:

In Hem hebben wij de verlossing door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade...

Merk op dat je verlossing te maken heeft met je positie; het is alleen in Christus! In Hem hebben wij de verlossing. Ben je niet in Christus, dan heb je ook geen verlossing. Het woord 'verlossing' hier betekent eigenlijk 'teruggebracht worden.' We zijn teruggebracht/teruggekocht door het bloed van Jezus. Het is als losgeld dat is betaald. Als iemand wordt gekidnapt, dan betaalt de familie soms honderdduizenden euro's om hun geliefde 'terug te kopen'. Voor de zondaar die gevangen was genomen door satan, heeft Jezus het losgeld betaald. De prijs was Zijn bloed. Door het bloed van Jezus zijn wij teruggekocht uit de macht van de duivel.

Een vers dat de uitspraak van Efeze 1:7 aanvult, is Psalm 107:2, dat begint met: Laten zo spreken wie de HEERE verlost heeft... Begrijp goed: Je bent niet verlost totdat je het uitspreekt. Met het hart geloven is geweldig, maar met de mond belijden is redding (zie Romeinen 10:9-10). Je kunt het geloven - maar je hebt het niet zolang je het niet uitspreekt.

Laten we het persoonlijk maken, door het bosje hysop te nemen en deze uitspraken op de deurposten van ons leven aan te brengen. Wil je de waarheid toepassen? Zeg dan hardop: ‘Door het bloed van Jezus ben ik verlost.’

Gebed van de dag

Heer Jezus, dank U wel voor de macht die U mij geeft, om door het woord van mijn getuigenis de kracht van Uw bloed te kunnen toepassen op elk gebied van mijn leven. Dank U voor de rijkdom van Uw genade Heer, die oneindig is en die reikt tot in verre geslachten. Amen.

Meer van Derek Prince

Deze overdenking komt uit het boek Leven als zout en licht van Derek Prince. In dit boek legt Derek uit hoe wij als christenen zout en licht kunnen én moeten zijn, om zo verandering te brengen in ons land. God roept Zijn volk op om Zijn Naam bekend te maken!

Boeken en proclamatiekaarten

In de webshop van DPM Nederland vind je alle Nederlandstalige boeken van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Lees over uiteenlopende onderwerpen zoals geestelijke strijd & gebed, de Heilige Geest en de Gemeente. Wil je meer weten over de krachtige werking van het bloed van Jezus, lees dan:

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince, met Nederlandse en Engelse ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Het is namelijk onze missie om mensen te helpen groeien tot discipelen van Jezus, door het Bijbelonderwijs van Derek Prince. Op de hoogte blijven van nieuwe video's? Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal.

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.