Shop Doneer

Ware gelovigen

Leestijd: 1 min.

Ons spreken bepaalt de richting van ons leven. Daarom beginnen we deze eerste periode van het nieuwe jaar met een Bijbeltekst die ons aanmoedigt om te spreken. En wat moeten we dan spreken? Dit Bijbelvers gaat over het fundament van ons geloof: de verlossing door het bloed van Jezus. In de komende tijd zullen we kijken naar alles wat het bloed van Jezus voor ons als gelovigen doet. In Efeze 1:7 staat:

In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn genade...

Merk op dat we, als we deze zegeningen willen ontvangen, eerst 'in Hem' - dus in Christus - moeten zijn. We moeten ware gelovigen van Christus zijn. Als we in Christus zijn, ontvangen we als eerste de verlossing door Zijn bloed.

Verlossing betekent 'terugkopen' of 'een losprijs betalen'. Vroeger waren we in handen van de duivel en waren we zijn eigendom - overgeleverd aan zijn beschikking. Maar Jezus betaalde de losprijs - Zijn bloed aan het kruis - om ons terug te kopen.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik spreek uit dat ik door Zijn bloed verlost ben - teruggekocht - en een ware gelovige in Christus. Door het bloed van Jezus ben ik verlost uit de handen van de duivel. Amen.

Onderwijs van Derek over Verlossing

Wil je meer lezen over Gods liefde? Bekijk eens een van de volgende boeken:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over het belang van Gods Woord. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.