Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Het kennen van de Hoogheilige

Leestijd: 1 min.

De vreze des HEREN is het begin der wijsheid en het kennen van de Hoogheilige is verstand. Want door mij worden uw dagen vermeerderd, worden jaren van leven u toegevoegd.

(Spreuken 9:10-11 NBG)

In deze verzen komen een paar woorden voor die mij altijd op een bijzondere manier hebben aangetrokken. Het zijn de woorden ‘het kennen van de Hoogheilige’. Op de één of andere manier stel ik me dan een plaats voor van gemeenschap en relatie met God, waar we God leren kennen zoals Hij werkelijk is. Als we Hem op die manier leren kennen, dan zullen we ontdekken dat Hij inderdaad de Hoogheilige is.

Heiligheid is een eigenschap van God die we bij geen enkel schepsel van Hem in diezelfde mate kunnen vinden. Ik geloof dat het ultieme hoogtepunt van het leven is: het kennen van God, de Hoogheilige. Ik geloof dat het kennen van God wijsheid met zich meebrengt en ook de tijdelijke zegeningen van het leven, maar deze dingen moeten in de juiste volgorde staan. Wat we najagen zijn niet de zegeningen, is niet het tijdelijke, maar wat we najagen is het kennen van de Hoogheilige.

En dan zegt de tekst: ‘Door mij worden uw dagen vermeerderd, worden jaren van leven u toegevoegd’. Stel je dat ten doel – stel je ten doel God te kennen. Jezus zei: Dit is het eeuwige leven dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die U gezonden hebt. (Johannes 17:3)

Uit dat kennen vloeit leven voort, leven in overvloed, leven voor tijd en leven voor eeuwigheid.


Gebed van de dag

Heer, dank U wel dat U mij wilt helpen groeien in begrip van Uw heiligheid. Dank U dat Uw Woord mij oproept om heilig te zijn omdat U heilig bent. Ik verlang ernaar Heer, om de dingen van deze wereld achter me te laten en te groeien in heiligheid. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

ALBANIË

    • Bid voor Aurora en Skerdi, die doorgaan met het vertalen en proeflezen van Dereks boeken die in het Albanees worden geproduceerd.
    • Bid dat er hulp en voorziening komt voor het herstelproces hier na een zware aardbeving, terwijl veel mensen ook moeten omgaan met het virus en met armoede.
    • Bid voor de komende Parlementaire verkiezingen en een vredige machtsoverdracht in april.