Shop Doneer

Het Kruis maakt je vrij

Leestijd: 2 min.

Gisteren lazen we over satans nederlaag die hem door het Kruis is toegebracht. Vandaag gaan we verder met dit thema. We lezen Lukas 11:21-22:

Wanneer een sterke gewapende man zijn woning bewaakt, is alles wat hij heeft veilig. Maar als iemand die sterker is dan hij, op hem af komt en hem overwint, neemt hij hem zijn hele wapenrusting, waarop hij vertrouwde, af en verdeelt zijn buit.

Hier wordt de beeldspraak gebruikt van een man, een tiran, een onderdrukker die een sterk kasteel heeft, waar hij alleen over regeert. In dat kasteel heeft hij onrechtmatig een grote buit en vele rijkdommen verzameld van mensen die hij onderdrukt heeft. Hij heeft ook een menigte slaven die hij dwingt zijn wil te doen. Hij zit daar, sterk bewapend, denkend dat hij onoverwinnelijk is. Maar dan staat er een man tegen hem op die sterker is en hem verslaat. Die neemt hem al zijn wapens af, laat zijn gevangenen vrij en plundert zijn buit.

Wie is de eerste sterke man? Dat is satan. De tweede, sterkere man is Jezus. Dit is een beeld van wat Jezus heeft gedaan. Satan had alles onder zijn heerschappij. Hij had de mensheid tot slavernij gebracht, hij had ons beroofd van de rijke zegeningen die God, onze Vader, voor ons had bedoeld. En zo zat hij daar, ogenschijnlijk onverslaanbaar. Maar dan – prijs God! – komt Jezus voorbij. Zonder enig militair wapen, alleen door het Kruis, brengt Jezus satan een totale, permanente en onherroepelijke nederlaag toe. Hij neemt hem zijn wapens af en zegt tegen de gevangenen: ‘Jullie kunnen vrijuit gaan. En wat de buit betreft: neem wat je wilt.’


Gebed van de dag

Heer Jezus, wat een heerlijk beeld wordt hier geschetst, dat ik in U werkelijk overwinnaar ben, door Uw overwinning. Dank U dat U mij helpt deze waarheden toe te passen in alle gebieden waar ik mee worstel; of dat nu gaat om onenigheid in mijn familie, moeite op mijn werk of moeite in relaties… Alles heeft u voor mij gedragen, zodat ik werkelijk vrij kan zijn. Dank U! Amen.Gebed voor DPM wereldwijd

FRANKRIJK

  • Bid dat DPM hier in contact komt met nieuwe vrienden en supporters die willen helpen, bidden of geven, zodat we in 2021 groei en toenemende voorziening ervaren.
  • We hebben een nieuw boek uitgegeven, gebaseerd op Dereks onderwijs in I will Shake All Things (over wat tijdelijk en wat blijvend is). De profetische focus in dit boek sluit goed aan bij onze tijd. Bid dat het wordt gebruikt om de Kerk wakker te maken.
  • Bid dat we als klein team zullen weten hoe we de Franse Kerk het best kunnen dienen; bid dat we gemotiveerd en verfrist in de Heer verder gaan.