Shop Doneer

Het meedogenloze kruis

Leestijd: 2 min.

Sommige mensen worstelen met angst, depressie, eenzaamheid of zonden als lust, jaloezie of boosheid. Een pastoraal werker kan ons met dit soort problemen een eind op weg helpen, maar uiteindelijk ligt de oplossing in onze eigen handen – het kruis. Als we overweldigd worden door dit soort gevoelens, moeten we ons identificeren met Jezus die in ons woont. In de bevrijdingsbediening zijn er vaak twee demonen die de poort bewaken en de deur openen voor andere demonen en ons leven willen beïnvloeden. Deze poortwachters heten zelfmedelijden en bitterheid. Zelfmedelijden is een krachtig gereedschap in de handen van satan. Ook bitterheid of wrok kan niemand zich veroorloven. Op een zeker moment moeten we meedogenloos zijn naar onszelf. Het kruis is op zichzelf een extreem meedogenloos martelwerktuig – er is niets aan het kruis wat gemakkelijk, aantrekkelijk of prettig is. Maar we danken God ervoor, omdat het kruis onze ontsnappingsroute is. De meeste mensen hebben een 'gewoontezonde', een zonde waar we zo aan gewend zijn, dat we denken dat het een deel is van onszelf en het hoort bij wie we zijn. Daardoor vinden we het zelfs moeilijk deze zonde te haten, omdat het dan lijkt alsof we onszelf haten. Het is interessant dat mijn 'gewoontezonde' ook die van mijn vader was. Kinderen erven een heleboel van hun ouders. Bepaalde gedragspatronen staan al vast voordat we geboren worden. Ik zie gedrag in mezelf dat afkomstig is van mijn vaders gedrag. We moeten de Heilige Geest vragen ons de wortel, de aard van onze problemen, te laten zien. Noem ze bij hun juiste naam (waarschijnlijk zijn het geen fraaie dingen) zoals lust, liegen, trots of zelfgerichtheid. Daarna zeggen we: 'In Jezus is dit allemaal gekruisigd, en ik nagel het aan het kruis. Ik sta niet toe dat _______ mij overheerst. Ik ben er vrij van door het kruis.'

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik spreek uit dat in Jezus mijn (gewoonte-) zonden van (________ noem ze) gekruisigd zijn. Ik zal ze niet langer mijn leven laten domineren en heb deze zonden aan het kruis geslagen. Satan heeft geen plaats in mij, geen macht over mij en geen onvereffende aanspraken tegen mij. Alles is vereffend door het bloed van Jezus. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.