Shop Doneer

Het pad van de rechtvaardigen

Leestijd: 2 min.

Maar het pad der rechtvaardigen is als het glanzende morgenlicht, dat steeds helderder straalt tot de volle dag. (Spreuken 4:18 NBG)

In de Bijbel is rechtvaardigheid een pad. Een pad is iets waar we op lopen, een weg die we volgen. Een pad/een weg wijst op beweging, verandering, ontwikkeling…

Sommige mensen zouden misschien wel willen dat rechtvaardigheid één of andere statische toestand was… ‘Ik ben gered! Ik ben rechtvaardig. Alles wat ik nu nog hoef te doen, is in de kerk zitten en liederen zingen, tot de Heer me naar huis roept’.

Die gedachte is een vergissing. Een statische toestand, zonder verandering, vooruitgang en ontwikkeling, is niet de rechtvaardigheid waarover de Bijbel spreekt.

De rechtvaardigheid die de Bijbel bedoelt is een pad. En we beginnen aan dat pad door een ontmoeting met de Zoon van de gerechtigheid, de Heer Jezus Christus. Als Hij ons leven gaat beschijnen, dan is dat als het glanzende morgenlicht, als de dauw. Het is het begin van het licht.

En terwijl we dan verder gaan op dat pad, ervaren we die prachtige woorden, dat het morgenlicht steeds helderder gaat stralen tot de volle dag.

Als jij loopt op het pad van de rechtvaardigheid, dan is het licht van vandaag helderder dan dat van gisteren, en dat van morgen is helderder dan dat van vandaag. Ga dus niet zitten om te zeggen: ‘Zo, ik ben er’, want dat is een vergissing, dat is een misleidende gedachte.

Het pad van de rechtvaardigheid leidt ons altijd verder, tot we in het volle licht van de middag zijn gekomen en tot de volle en definitieve openbaring van God in de eeuwigheid.

Dus als je je op dat pad bevindt, blijf dan verder gaan. Als je het pad nog niet hebt gevonden, heb je een ontmoeting nodig met de Zoon van de gerechtigheid, de Heer Jezus Christus.


Gebed van de dag

Heer, dank U wel voor deze bijna geheimzinnige les, dat Uw licht in ons leven steeds helderder gaat stralen tot ik het volle licht van U ervaar. En zelfs als ik soms door een periode van duisternis heen moet, dan nog – of juist dan – wil en zal ik mij richten op Uw licht! Amen


Gebed voor DPM wereldwijd

ZUID AFRIKA

    • Bid voor het zendingswerk van Nickson Sibanda en de bediening van Elav8TV die Dereks onderwijs uitzendt en het beschikbaar maakt via diverse platforms waaronder Amazon Fire TV, Roku TV (de internationale sectie) en Apple TV.
    • Bid voor meer radio- en televisie bereik door zowel christelijke als particuliere omroepen.
    • Bid voor meer communicatie met boekenwinkels, Bijbelscholen, schoolbibliotheken, voorgangers, leraren en gevangenen.
    • Bid voor Hope omdat ze bezig is de Seeds of Hope online Bijbelschool van James en Maddy Worthington uit DPM Nieuw-Zeeland op te zetten. James zal haar helpen om het op te zetten via de DPM Zuid-Afrika Facebook-pagina.