Shop Doneer

Hij noemt de sterren bij naam

Leestijd: 2 min.
Hij telt het aantal sterren,
Hij noemt ze alle bij hun naam.
Onze Heere is groot en geweldig in kracht,
Zijn inzicht is onmetelijk.

(Psalm 147:4-5)

De psalmist geeft ons een objectieve, wetenschappelijke maatstaf waaraan wij de kennis en macht van de Heer kunnen meten. Menselijke sterrenkundigen wagen zich niet aan een berekening van het aantal sterren in het heelal, maar vertellen ons wel dat het er biljoenen zijn. Toch kent God het exacte aantal sterren. Hij onderhoudt direct contact met elk van hen en Hij beheerst hun bewegingen. De bewegingen van de sterren zijn zo volledig accuraat en betrouwbaar dat sterrenkundigen wiskundig kunnen berekenen waar iedere ster zich duizenden jaren geleden bevond of waar zij zich over duizenden jaren zal bevinden. Laten wij echter nooit deze precisie toeschrijven aan de een of andere geestloze, onpersoonlijke kracht of 'wet'. Achter dit alles staat de oneindige wijsheid van een Schepper wiens zorg zich uitstrekt tot de verste uithoek van Zijn heelal. De psalmist zegt ons bovendien hoe God de sterren beheerst: Hij noemt ze allen bij naam. Een naam drukt in de Bijbel het essentiële, individuele karakter van de betreffende persoon of het genoemde object uit. Voor God zijn zelfs de sterren geen geestloze vormingen van materie, die slechts aan de hand van locatie of grootte kunnen worden geïdentificeerd. Iedere ster heeft zijn eigen naam. Iedere ster reageert op die naam wanneer God hem aanspreekt.

Als God zó omgaat met de sterren, hoe zal Hij dan met Zijn eigen zonen en dochters omgaan! Voel jij je ooit 'verloren' in het zo enorm grote heelal? Vraag je je wel eens af of je werkelijk enige betekenis hebt? Luister dan naar je Schepper die tevens je Verlosser is: Wees niet bevreesd, want Ik heb u verlost, Ik heb u bij uw naam geroepen, u bent van Mij. (Jesaja 43:11)

Gebed van de dag

Heer, open mijn oren zodat ik Uw stem kan horen wanneer U mij bij mijn naam roept. Dank U voor Uw onmetelijke grootheid Heer, en dank U dat U een God bent die zo persoonlijk is, dat U elk mensenkind kent en bij naam geroepen hebt.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.