Shop Doneer

Persoonlijk getuigen

Leestijd: 2 min.
In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de ​vergeving​ van de overtredingen, overeenkomstig de rijkdom van Zijn ​genade. (Efeze 1:7)

Tenslotte wil ik – kijkend naar deze verklaring uit Gods Woord over het bloed van Jezus – iets vertellen van het enorme belang dat dit vers en de proclamatie ervan heeft gehad in mijn eigen leven.

Dit vers vertelt ons twee dingen die we door Jezus' bloed ontvangen, mits we in Christus zijn. Als we buiten Christus staan, hebben we er niets aan. Tijdens het eerste Pesach in Egypte, beschermde het bloed niet degenen die buitenshuis waren. Alleen in hun huizen werden de Israëlieten beschermd, en alleen in Christus hebben we de verlossing en de vergeving van de zonden.

Het vers hierboven, uit Efeze 1:7, ken ik uit mijn hoofd. Al maakte je me midden in de nacht wakker en zette me op mijn kop, dan nog kon ik dit vers zonder problemen opdreunen. Ik leef namelijk vanuit dit vers. Ik houd de hysop in mijn handen. Geloof me, er gaan nooit veel dagen voorbij zonder dat ik die hysop in mijn leven gebruik. Ik heb ontdekt dat het doet wat het belooft.

Ik geloof dat het belangrijk is om de vergevende, reddende kracht van Jezus' bloed met regelmaat te proclameren over ons leven, om onszelf te herinneren aan het enorme voorrecht om 'in Jezus' te mogen leven. Ik wil je aanmoedigen om dit eenvoudige gebed uit je hoofd te leren en vaak – gewoon op momenten tussendoor – uit te spreken: 'Heer Jezus, dank U dat ik in U de verlossing heb door Uw bloed en de vergeving van mijn zonden, overeenkomstig de rijkdom van Uw genade!'

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het altijd krachtige bloed van Jezus. Ik pas het toe met de hysop van mijn persoonlijke getuigenis, en proclameer dat ik door Uw bloed de verlossing heb en dat daardoor al mijn zonden zijn vergeven.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.