Shop Doneer

Verbonden

Leestijd: 2 min.

Paulus maakt in 1 Korinthe 12 duidelijk dat ieder lid van het lichaam de ander nodig heeft. Er bestaan geen onafhankelijke leden binnen het Lichaam van Christus.

En het oog kan niet zeggen tegen de hand: Ik heb je niet nodig, of vervolgens het hoofd tegen de voeten: Ik heb jullie niet nodig. Ja, meer nog, de leden van het lichaam die de zwakste schijnen te zijn, zijn echter juist zeer noodzakelijk (vers 21-22).

Geen deel van het menselijk lichaam is zo kwetsbaar en gevoelig als het oog. Toch is dit kleine onderdeel misschien wel het meest waardevolle lid. Een van de eerste functies van de omliggende delen in het gezicht, is het oog te beschermen. Het oog krijgt al deze bescherming echter niet omdat het zo sterk is, maar juist omdat het zo zwak is. Maar zijn functie is heel belangrijk voor ons functioneren.

Op deze manier zijn ook de delen van het lichaam met elkaar verbonden. Het sterke moet het zwakke beschermen. Geen enkel lid van het Lichaam van Christus kunnen we negeren of verachten. Of het nu groot of klein is, sterk of zwak. We hebben elkaar nodig in het Lichaam van Christus; we zijn afhankelijk van elkaar. We moeten elkaar daarom eren en waarderen. Als één lid lijdt, dan lijden de andere leden mee.

Als één lid eer ontvangt, verblijden alle leden zich mee. (zie 1 Korinthe 12:26b)

Dit is het wezen van het wereldwijde Lichaam van Christus, de Kerk.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat ik deel ben van Uw Lichaam. Ik erken dat ik ben verbonden met de andere leden en dat ik mij nooit boven de anderen zal verheffen, noch klein zal denken over mijn eigen rol en betekenis. Vanuit een nederig hart eer ik al mijn broeders en zusters, en denk nooit gering over de functie die we naar elkaar toe mogen vervullen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.