Shop Doneer

Het bloed 'spreekt'

Leestijd: 2 min.

Het bloed van Jezus voorziet ook nog op een andere prachtige wijze in ons leven. Veel christenen zijn zich hier echter niet van bewust. We lezen Hebreeën 12:22 en 24:

Maar u bent genaderd tot de berg Sion (…) en tot de Middelaar van het nieuwe ​verbond, ​Jezus, en tot het bloed van de besprenging, dat van betere dingen spreekt dan dat van ​Abel.

Op de hemelse berg Sion werd het bloed van Jezus voor ons gesprenkeld in het Heilige der heiligen, in de directe aanwezigheid van God. Christus betrad die plaats als onze voorloper. Door Zijn offer voorzag Hij in eeuwige verlossing, en Hij sprenkelde het bewijs van die verlossing uit in de aanwezigheid van God de Vader.

In de eerste dagen van de menselijke geschiedenis doodde Kaïn zijn broer Abel. Daarna probeerde Kaïn bij de verantwoordelijkheid voor die moord weg te lopen, maar de Heer daagde hem uit en zei: 'Je kunt je schuld niet verbergen, want het bloed van je broer dat op de grond is gevloeid roept naar mij om wraak' (zie Genesis 4:1-15). Het contrast met het bloed van Jezus is levensgroot. Zijn bloed roept niet om wraak, maar om genade. Het bloed van Jezus is een voortdurende smeekbede in Gods aanwezigheid, om Zijn genade voor ons.

Als we persoonlijk getuigen van de kracht van Jezus' bloed, dan hoeven we deze woorden niet iedere paar minuten te herhalen, want het bloed van Jezus pleit voortdurend voor ons in de hemel. Iedere keer dat we het moeilijk hebben, in verleiding komen, angstig of bezorgd zijn, mogen we onszelf eraan herinneren dat het bloed van Jezus in Gods tegenwoordigheid op ditzelfde moment voor ons spreekt.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik getuig dat Zijn bloed voortdurend Gods genade afroept over mijn leven, in de aanwezigheid van de Almachtige God. Wat een heerlijke plaats om te leven! Het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, reinigt mij voortdurend van alle zonde. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.