Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Zijn lijden voor ons

Leestijd: 2 min.

Jesaja 53 geeft ons een gedetailleerde profetische omschrijving van Jezus' lijden. Bedenk je eens dat dit 700 jaar voordat het daadwerkelijk gebeurde al in alle detail werd beschreven:

Toen betaling geëist werd, werd Híj verdrukt, maar Hij deed Zijn mond niet open. Als een lam werd Hij ter slachting geleid; als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed Hij Zijn mond niet open. Hij is uit de angst en uit het gericht weggenomen, en wie zal Zijn leeftijd uitspreken? Want Hij is afgesneden uit het land van de levenden. Om de ​overtreding​ van mijn volk is de plaag op Hem geweest. Men heeft Zijn ​graf​ bij de goddelozen gesteld, en Hij is bij de rijke in Zijn dood geweest, omdat Hij geen ​onrecht​ gedaan heeft en geen bedrog in Zijn mond geweest is. (Jesaja 53:7-9)

Al deze details zijn volledig vervuld in het lijden en sterven van Jezus. Ten eerste vermelden de evangeliën diverse malen dat Jezus geen enkele poging deed om Zijn aanklagers te antwoorden, zichzelf te rechtvaardigen of Zijn zaak te bepleiten. Een oneerlijke beschuldiging en een oneerlijk proces leidde tot Zijn dood (zie bijv. Markus 15:3-5), waardoor hij werd afgesneden uit het land van de levenden. (Jesaja 53:8)

De details van Zijn begrafenis zijn ook verbazend accuraat.

Men heeft Zijn ​graf​ bij de goddelozen gesteld, en Hij is bij de rijke in Zijn dood geweest... (vers 9).

Het woord 'goddelozen' staat in het meervoud, en het woord 'rijke' staat in het enkelvoud. Dit slaat op de historische feiten dat Jezus de dood inging samen met de twee moordenaars die aan weerszijden van Hem hingen aan het kruis, maar Hij werd begraven in de graftombe van een rijke man, genaamd Jozef van Arimathea.

Jesaja benadrukt dat Hij niet stierf vanwege Zijn eigen schuld of zonde. Jezus was volkomen onschuldig, en toch stierf Hij voor ons de dood van een misdadiger, om de overtreding van mijn volk, schrijft de profeet.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik spreek uit dat U leed en stierf voor Uw volk Israël – en voor ieder die daar door geloof in U bij mag horen. Jezus stierf mijn dood, zodat ik Uw leven zou kunnen ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.