Shop Doneer

Juiste gemeenschap

Leestijd: 2 min.

Er is een ogenschijnlijk negatief bij-effect van echte gemeenschap met God en onze medegelovigen: we kunnen nooit dezelfde diepte van gemeenschap ervaren met ongelovigen.

Vorm geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeenschappelijk met wetteloosheid, en welke gemeenschap is er tussen licht en duisternis? En welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial? Of wat deelt een gelovige met een ongelovige? Of welk verband is er tussen de tempel van God en de afgoden? Want u bent de tempel van de levende God... (2 Korinthe 6:14-16)

De scheiding tussen gelovigen en ongelovigen die Paulus hier beschrijft, was niet in de eerste plaats fysiek. We bevinden ons waarschijnlijk dagelijks in de onmiddellijke nabijheid van ongelovigen – thuis, op het werk, op school of andere activiteiten. In die situaties vereist ons christelijke getuigenis juist dat we vriendelijk, beleefd en behulpzaam zijn. Maar we zijn niet vrij om met hen dingen te delen die moreel of geestelijk onrein zijn, of die de eer van Christus aantasten. Daarbij denk ik aan dingen als negatieve taal, roddel, of verkeerde houdingen in relationele sfeer. Hoewel deze dingen natuurlijk ook kunnen voorvallen in de omgang met christenen (en ze zijn dan net zo verkeerd, zo niet nog erger!), is de kans op dit soort 'verontreiniging' groter in de omgang met ongelovigen. De Heilige Geest zal ons altijd waarschuwen voor dit soort verontreiniging en ons laten zien hoe we ons ertegen kunnen beschermen.

Juiste gemeenschap is de beste bescherming tegen verkeerde gemeenschap – laat daarom die gemeenschap de overhand hebben. Als Gods kinderen zijn we erfgenaam van ontelbare zegeningen en blijdschap waar de wereld niets van weet. Paulus schreef dat onze Vader God ...ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in ​Christus (Efeze 1:3). Als we deze zegeningen regelmatig delen met de rest van Gods gezin, zal dat onze omgang met ongelovigen onvermijdelijk positief beïnvloeden.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U mij helpt om anderen lief te hebben. Ik spreek uit dat ik geen gemeenschap wil hebben met de duisternis en vraag bescherming hiervoor in mijn relaties met ongelovigen. Dank U voor de gemeenschap die ik mag ervaren met Gods gezin, mijn broers en zussen in Christus. Ik zal acht slaan op anderen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.