Shop Doneer

Laat je niet verleiden door zoete woorden

Leestijd: 1 min.

Want de lippen van een vreemde vrouw druipen van honingzeem, haar gehemelte is gladder dan olie, maar het laatste van haar is bitter als alsem, scherp als een tweesnijdend zwaard. Haar voeten dalen af naar de dood, haar voetstappen sturen aan op het graf.

(Spreuken 5:3-5)

Eén van de meest voorkomende verleidingen van onze tijd is die tot ontrouw in het huwelijk, tot overspel. De satan kan iets wat slecht is als heel aantrekkelijk voorstellen. Stel dat een man ruzie heeft met zijn vrouw. Zij heeft zich niet van haar beste kant laten zien en hij gaat weg, even de deur uit... In een bar of op een andere gezellige plek, of in een vliegtuig, ziet hij iemand die de duivel hem voorstelt als heel aantrekkelijk…

Vergeet alsjeblieft nooit dat er verschil bestaat tussen glitter en echte schoonheid. Binnenin die glimmende, mooie buitenkant, onder het oppervlak, zit iets wat dodelijk is en giftig.

De Bijbel is in de bovenstaande tekst heel eerlijk en waarschuwt ons op voorhand. ‘Laat je niet verleiden door woorden die zoeter zijn dan honing en gladder dan olie’, want als je die weg volgt, is het einde van die weg vernedering, dood… Het is de verwoesting en het einde van alles wat God van plan was je te geven, al de vreugde en al het geluk.

Dit is vandaag een heel praktische waarschuwing. Als je op dit moment aangevallen wordt door die verleiding, bedenk dan dat het einde van die weg het graf is. Die weg eindigt in de dood.


Gebed van de dag

Heer, dank U wel dat U mij wilt behoeden voor elke vorm van verleiding… Liever blijf ik één dag in Uw voorhoven, dan duizend dagen elders… Ik prijs U voor Uw voortdurende uitnodiging om te verblijven in Uw voorhoven. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

VERENIGDE STATEN

  • Bid, in het licht van de veranderingen die de pandemie met zich meebracht, voor Gods leiding in toekomstige betrokkenheid bij jeugd en studenten die Dereks materialen gratis hebben ontvangen bij diverse evenementen in het verleden.