sluit
Shop Doneer

Leer 'nee' te zeggen

Leestijd: 1 min.

Mijn zoon, als zondaars jou willen verleiden, bewillig er dan niet in. (Spreuken 1:10)

Eén van de geheimen van een geslaagd leven is: leer ‘nee’ te zeggen, en meen het ook echt.

Allemaal worden we van tijd tot tijd blootgesteld aan pogingen tot verleiding - door zondaars, mensen met verkeerde motieven, mensen met een slechte moraal - verleidingen waar we niet op in moeten gaan. Deze dingen gebeuren nu eenmaal in het leven.

Het komt vaak voor in onze jeugd, op school of college, dat zondaars ons willen verleiden. Ze stellen ons aanlokkelijke zaken voor… pleziertjes, vermaak, en een manier van leven die ongezond en slecht is.

Maar als we een geslaagd leven willen leiden, dan moeten we al vroeg in ons leven leren om ‘nee’ te zeggen. Nee, ik doe niet mee. Nee, ik heb andere normen.

En ik heb ontdekt dat zowel mensen als satan zelf onderkennen of je het echt meent of niet. Je kunt ‘nee’ zeggen op een manier die betekent: als je het nog eens vraagt kun je me misschien wel overhalen…

Of je kunt ‘nee’ zeggen op een manier die betekent: je verspilt je tijd om me dit te vragen. En als je succes wilt hebben in het leven, dan moet je leren om ‘nee’ te zeggen op de manier die betekent: je verspilt je tijd als je het nog eens vraagt. De duivel is heel slim; hij verspilt zijn tijd niet. Als wij leren ‘nee’ zeggen op die manier, dan gaat de duivel verder om iemand anders uit te proberen.


Gebed van de dag

Heer, maak mij in woord en daad krachtig en resoluut in het ‘nee’ zeggen tegen dingen die niet goed voor mij zijn, of dingen die mij afleiden van Uw weg. Dank U dat ik mag rekenen op Uw ondersteuning en training, om mijn voet voortdurend te zetten op Uw pad voor mij. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

ALBANIË

  • Onze medegelovigen in Albanië kampen met uitdagingen en hopeloosheid door de slechte economische situatie daar. Bid dat de kerkleiders nieuwe kracht zullen ontvangen van de Heilige Geest om het Lichaam van Christus te troosten en bemoedigen.
  • Bid dat Dereks materialen ook christenen hier zullen helpen om sterk te staan in hun geloof.