Shop Doneer

Elkaar goed behandelen

Leestijd: 2 min.

De wereld is vol met allerlei soorten mensen. Je kunt naar iemands uiterlijk kijken en denken dat je er niet zoveel bijzonders aan ziet. En als je in de spiegel kijkt, dan denk je misschien wel hetzelfde. Maar we moeten verder kijken dan de buitenkant en onze broers en zussen zien als leden van het Lichaam van Christus – mensen voor wie Jezus Zijn bloed vergoot en stierf.

Als we andere mensen niet waarderen en eren, dan doen we Gods hart verdriet. De Heer houdt zoveel van ieder mens dat Hij voor hem en haar stierf. Het doet God (en onszelf) veel verdriet als we een verkeerde houding hebben ten opzichte van een lid van Zijn lichaam, en als we op anderen neerkijken en hun waarde voor God niet erkennen.

Ik geloof dat dit het probleem was van de christenen in Korinthe, aan wie Paulus twee brieven richtte. Er waren veel verkeerde relaties onder de Korinthiërs. Ze onderscheidden het Lichaam van Christus niet in elkaar (zie 1 Korinthe 11:29), en Paulus schreef:

Daarom zijn er onder u veel zwakken en zieken en velen zijn ontslapen. (1 Korinthe 11:30)

Het feit dat veel christenen ziek zijn, heeft ook vandaag wellicht dezelfde oorzaak. Het doet me pijn om te moeten constateren dat veel christenen elkaar niet behandelen als medeleden van het Lichaam van Christus. Jezus leert ons in Johannes 13:34:

Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar ​liefhebben.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, dat U mij deel maakt van Uw lichaam. Ik verklaar dat ik door Uw genade andere leden zal eren en liefhebben, en hen zal zien als mensen voor wie U gestorven bent. Ik ben een deel van het Lichaam van Christus. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.