Shop Doneer

Negatieve gedachten stoppen met de Bijbel

Leestijd: 3 min.

Gisteren zagen we hoe belangrijk het is dat we negatieve gedachten en leugens van de satan leren pareren met de waarheid van Gods Woord. De Bijbel leert ons dat satan dag en nacht bezig is ons aan te klagen, te beschuldigen, en ons denken te bombarderen met allerlei negatieve gedachten (zie o.m. Openbaring 12:10). Om deze afbrekende activiteit van zijn kracht te beroven, geef ik onderstaand graag een lijst van Bijbelse aanwijzingen die ons iets positiefs geven om over te getuigen. Het is meestal geen probleem om christenen aan het praten (of belijden) te krijgen - het lastige deel is om ze (over) de juiste dingen te laten praten of belijden...

Onze eerste aanwijzing komt uit het Bijbelboek Psalmen:

Ik zal de daden van de HEERE gedenken, ja, ik zal denken aan Uw wonderen van oudsher. (Psalm 77:12)

Beste vriend of vriendin, als je aan het juiste onderwerp denkt, dan begin je ook te spreken over het juiste onderwerp. Die twee gaan altijd hand in hand. Vervolgens kijken we naar Jozua 1:8, waar God tegen de Israëlieten zei:

Dit boek met deze wet mag niet wijken uit uw mond, maar u moet het dag en nacht overdenken, zodat u nauwlettend zult handelen overeenkomstig alles wat daarin geschreven staat. Dan immers zult u uw wegen voorspoedig maken en dan zult u verstandig handelen.

De Bijbel vertelt je niet hoe je een mislukking kunt worden. Het Woord van God geeft je geen negatieve gedachten, maar vertelt je hoe je verstandig kunt handelen - en de sleutel staat in dit Bijbelgedeelte. Laten we eens beter kijken naar het eerste deel van Jozua 1:8:

Dit boek met deze wet mag niet wijken uit uw mond, maar u moet het dag en nacht overdenken, zodat u nauwlettend zult handelen...

Negatieve gedachten verslaan met Gods Woord

We moeten dus drie dingen doen: het woord van God denken, het Woord van God spreken, en het Woord van God (nauwlettend) doen. Als je zo handelt, dan ben je onkwetsbaar. Je kunt niet falen. God houdt niet méér van Jozua dan van jou. Als jij doet wat Jozua moest doen, volgen dezelfde resultaten. Het is maar net wat je denkt en waar je over spreekt, dat is beslissend voor wat je doet, en vervolgens voor je ervaringen. Dit is zo'n fundamenteel en waar principe, dat uiteindelijk zelfs onze redding ervan afhankelijk is.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, dank U wel voor uw heerlijke, levende Woord, dat me instrueert hoe ik verstandig kan handelen om mijn wegen voorspoedig te maken. Dank U voor Uw wet, die ik in de kracht van Jezus voortdurend in mijn gedachten mag houden, erover spreken, en er in diezelfde kracht van Jezus naar mag handelen. Ik heb U lief Heer, en ook Uw wet die door Uw Geest in mijn hart geschreven is. Amen.

Gebed voor DPM wereldwijd

NEPAL

  • Bid om Gods bescherming voor directeur Gopaljee, zijn vrouw Ganga en de distributeurs van de boeken, speciaal nu de Covid besmettingscijfers oplopen.
  • Dereks radioprogramma’s (in het Engels) zullen worden uitgezonden door de United Christian Broadcasters in Nepal. Bid om Gods leiding en voorziening voor het vertalen en inspreken in het Nepalees; bid dat veel mensen zullen luisteren en gezegend worden door het onderwijs.

Derek Prince over Gods Woord

Derek Prince leefde dichtbij Gods Woord. Hij wist hoe belangrijk het is voor ons als christenen om Gods Woord dagelijks te lezen, overdenken en uitspreken. Om gelovigen wereldwijd te onderwijzen over de kracht van Gods Woord, schreef hij verschillende boeken. Hieronder vind je een aantal boeken van Derek Prince over dit onderwerp:

  • Gods Woord, kracht en gezag - Gods Woord ís niet alleen kracht en gezag, het gééft ook kracht en gezag! Krijg nieuwe liefde voor het Woord, dat je helpt in alle omstandigheden.
  • Gods Woord geneest - Vanuit persoonlijk getuigenis en de Bijbel deelt Derek Prince belangrijke sleutels over lichamelijke genezing op basis van Gods Woord.
  • De kracht van proclamatie - Gods Woord in geloof uitspreken om de bovennatuurlijke kracht ervan effectief te maken in je persoonlijk leven, je gezin, je werk, je land... de wereld.
  • Drie maal daags - Gods Woord tot je nemen als medicijn voor je lichaam. Een persoonlijk getuigenis van Derek Prince, met Bijbelse onderbouwing.
  • Het actieve, krachtige Woord - Een bundeling van onderwijsbrieven over de werking van Gods Woord, wachters voor de landen, geloof als gave en geloof als vrucht. Met proclamaties!