Shop Doneer

Gladde stenen

Leestijd: 3 min.

Het feit dat iemand zich van zijn zonden heeft bekeerd en de verlossing in Christus heeft aangenomen, wil nog niet zeggen dat zijn karakter onmiddellijk is veranderd. Het proces van verandering is in werking gesteld, maar het duurt vaak vele jaren voordat die verandering echt doorwerkt in elk gebied van iemands karakter.

Toen David gladde stenen nodig had die in zijn slinger pasten, zodat hij Goliath ermee kon vellen, waar ging hij toen naartoe? Naar boven, op de berg? Nee, hij ging de vallei in – een lage plaats, een plaats van nederigheid. Daar, in de beek, vond hij de stenen die hij nodig had. Wat had de stenen zo glad gemaakt? Twee dingen: ten eerste het water dat voortdurend over de stenen had gestroomd. Ten tweede, het voortdurend tegen elkaar aan schuren van de stenen.

Wat een prachtig beeld van hoe ons karakter als christen wordt gevormd. Ten eerste is het nodig om voortdurend gewassen te worden door het waterbad van Gods Woord (zie Efeze 5:25). Ten tweede hebben we persoonlijke relaties nodig, waarin onze scherpe kantjes eraf worden geslepen, net zolang tot we glad geworden zijn. We zijn 'levende stenen' die voortdurend moeten worden gladgemaakt (zie 1 Petrus 2:5).

Als Jezus 'gladde stenen' nodig heeft voor Zijn overwinningen op de Goliaths van onze tijd, waar gaat Hij dan bruikbare stenen zoeken? Dan gaat Hij ook naar de beek in de vallei, de plaats van nederigheid. Daar, in de beek – het beeld van de Gemeente - kiest hij mooie, ronde stenen uit die glad geworden zijn door de voortdurende wassing met Gods Woord en door de positieve, maar soms o zo schurende druk van voortdurende gemeenschap met andere gelovigen, die elkaar slijpen in hun onderlinge relaties. Het is een bewijs van geestelijke volwassenheid als we onze medegelovigen oprecht liefhebben, niet alleen om wie ze zijn, maar ook om wat ze betekenen voor Jezus, die Zijn eigen bloed voor ieder van hen heeft vergoten.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Was mij voortdurend door Uw Woord, Heer, en help mij mezelf te laten corrigeren en de scherpe kantjes van mijn karakter te laten slijpen in de gemeenschap met andere gelovigen. Ik wil een bruikbare steen zijn voor U, in de strijd tegen elke Goliath die het gemunt heeft op Uw volk. Het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, reinigt mij voortdurend van alle zonde. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.