Shop Doneer

Ons lichaam aanbieden

Leestijd: 2 min.

Het is belangrijk om goed te begrijpen dat Jezus onze hele persoonlijkheid heeft verlost; onze geest, onze ziel en ons lichaam. Eén reden voor de verlossing van ons lichaam is dat het een tempel voor de Heilige Geest zou zijn. De Heer woont niet in tempels die niet zijn verlost, een tempel die nog van satan is. Onze lichamen zijn verlost zodat God erin kan wonen door Zijn Heilige Geest. Onze lichamen zijn verlost door het bloed van Jezus.

Wat is dan de reactie die God van ons verlangt? Dit is een heel praktische vraag die we goed moeten begrijpen. Paulus schreef:

Ik roep u er dan toe op, broeders, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan God te ​wijden​ als een levend offer, ​heilig​ en voor God welbehaaglijk: dat is uw redelijke godsdienst. (Romeinen 12:1)

Gezien alles wat God voor ons heeft gedaan in de dood van Jezus aan het kruis, hoe worden wij geacht hierop te reageren? Door onze lichamen aan te bieden als levende offers. Waarom 'levende slachtoffers'? Paulus beschreef hiermee een contrast tussen levende slachtoffers en de slachtoffers uit het Oude Testament, waarbij dieren werden gedood en vervolgens op Gods altaar werden gelegd om zonde en schuld uit te wissen. Paulus zei echter: 'Plaats je lichaam op Gods altaar, maar doodt het niet. Leg het op het altaar als een levend slachtoffer.' Als je je lichaam op Gods altaar hebt gelegd, behoort het niet meer aan jou toe. Je lichaam is dan van God. Alles wat op het altaar werd gelegd, behoorde toe aan God.

Dat is precies wat God van ons vraagt; onze lichamen aan Hem aan te bieden als levende offers. We moeten het eigendom van onze lichamen aan Hem overdragen en in Gods handen leggen.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U mij heeft gekocht. Ik bied mijn lichaam aan als een levend offer. Gebruik mij voor Uw doelen. Ik ben duur gekocht. Ik ben van God. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.