Shop Doneer

Identificeren met Jezus

Leestijd: 3 min.

Als we verder kijken dan alleen Jezus' identificatie met ons, dan ontdekken we dat wij op onze beurt door geloof en bekering kunnen worden geïdentificeerd met Christus – niet alleen in Zijn dood, maar ook in Zijn verheerlijking.

Maar God, Die rijk is in ​barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote ​liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen, met ​Christus​ levend gemaakt – uit ​genade​ bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem ​opgewekt​ en met Hem in de hemelse gewesten gezet in ​Christus​ ​Jezus... (Efeze 2:4-6)

Dit is de andere kant van de identificatie. Jezus identificeerde zich met ons, de gevallen mensheid. Hij nam onze plek in, betaalde onze straf en stierf onze dood. Hij ontsloeg ons van de schuld. Als wij ons dan identificeren met Hem en Zijn dood, dan worden wij ook met Hem geïdentificeerd in alles wat volgt op Zijn dood. Drie grote stappen van onze identificatie met Jezus worden verwoord in het eerste hoofdstuk van Efeze:

God heeft ons met Christus levend gemaakt.

God heeft ons opgewekt met Christus.

God heeft ons in de hemel geplaatst met Christus.

Dit zijn drie opeenvolgende stappen van identificatie met Jezus; we zijn levend gemaakt met Hem, opgewekt en met Hem op de troon gezet. De weg omhoog leidt omlaag; van het laagste gaan we naar het hoogste. God verhoogt degene die zich voor Hem vernedert; dit principe zien we in de hele Bijbel steeds naar voren komen. Dit kun je zien als een universele wet: Wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden (zie Mattheüs 23:12), maar wie zichzelf vernedert, zal verhoogd worden. Dus als je deel wilt hebben aan Jezus' heerlijkheid en wilt ervaren dat je met Jezus in de hemelse gewesten bent geplaatst, zul je eerst achter Hem aan moeten gaan in Zijn dood; je zult moeten kiezen om net als Hij heeft gedaan, jezelf te vernederen en een ootmoedige houding aan te nemen. Als je die keuze maakt, dan mag je God vertrouwen dat Hij jou zal verhogen!

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik erken dat ik mijzelf verneder voor God, mijzelf identificeer met Jezus om met Hem levend gemaakt te worden, op te staan in Hem, en met Hem op de troon te worden gezet, want Jezus stierf mijn dood, zodat ik Zijn leven mag ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.