Shop Doneer

Ons onbetaalbare lichaam

Leestijd: 2 min.

Laten we vandaag eens kijken naar het materiaal waarvan ons menselijk lichaam volgens de Bijbel is gemaakt. Sommigen beseffen wellicht niet dat de Bijbel hier veel over te zeggen heeft.

Het doet me altijd verdriet als christenen denigrerend of minderwaardig spreken over hun lichaam. Beste broer, lieve zus, je lichaam is een wonder. Als je auto een wrak zou zijn en je moest die vervangen, dan heb je alleen maar een zak met euro's nodig om een nieuwe te kopen. Maar zou je ook maar zoiets kleins als een oog beschadigen, dan kun je die niet vervangen. Ons lichaam is van onschatbare waarde. Dit geldt voor ieder orgaan en elk lichaamsdeel. Soms kom ik christenen tegen die beter voor hun auto zorgen dan voor hun eigen lichaam. Dat is een dwaze manier van prioriteiten stellen. In Psalm 139 overdacht David het wonder van zijn eigen lichaam. Hij zei tegen de Heer: Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben;

wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed. (Psalm 139:14)

In deze veel geciteerde tekst had David het over zijn lichaam. Kun jij hem dit met heel je hart nazeggen? Voor een aantal mensen zou dit een verandering teweegbrengen in hun kijk op hun lichaam. Sommige christenen zien hun lichaam echt als een last. Ze zouden willen dat ze niet zo'n last hadden van hun lichaam. Dat is echter een verkeerd gezichtspunt. Zeg David eens hardop na: 'Ik prijs U, want ik ben ontzagwekkend wonderlijk gemaakt.'

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor Uw werk in mij. Ik erken dat mijn lichaam van onschatbare waarde is en ik zeg: Ik prijs U, want ik ben ontzagwekkend wonderlijk gemaakt. Mijn Vader heeft mij gemaakt. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.