Shop Doneer

Ontdek je plekje

Leestijd: 2 min.

De vierde stap om aanvaarding te ontvangen, is het ontvangen van aanvaarding van medegelovigen. Dit betekent het vinden van je plaats in het Lichaam van Christus.

Als christenen zijn we nooit geïsoleerde individuen. God ziet ons altijd in relatie tot onze medegelovigen. Die relatie is een van de manieren waarop onze aanvaarding op dagelijkse basis wordt uitgeleefd. Het is niet voldoende om door God de Vader in de hemel aanvaard te worden. Dat is pas de eerste stap, en uiteraard veruit de belangrijkste. Maar daarna moet die aanvaarding duidelijk worden in onze relatie met medegelovigen.

Gelovigen zijn aan elkaar verbonden in één lichaam, en iedere gelovige is een lichaamsdeel. Niemand kan tegen zijn medegelovigen zeggen: 'Ik heb jou niet nodig.' We hebben elkaar allemaal nodig. God heeft het lichaam op zo'n manier geschapen dat de leden ervan afhankelijk van elkaar zijn. Niemand kan op zichzelf volledig en compleet functioneren. Dat geldt voor ons allemaal, dus ook voor jou. Je moet je plaats vinden in het Lichaam van Christus. Jij hebt de andere leden nodig, en zij hebben jou nodig. Je plaats vinden in het Lichaam maakt je aanvaarding door God tot een dagelijkse ervaring.

Als jouw hart ook naar God roept om die betrokkenheid bij Zijn lichaam te ervaren, bid dan het volgende gebed: 'Heer, ik verlang ernaar om in Uw huis en Uw gezin te zijn. Ik wil deel uitmaken van een geestelijke familie van toegewijde gelovigen. Als hiervoor blokkades zijn in mijn leven, vraag ik U deze weg te nemen. Leid me naar een groep waar dit verlangen vervuld kan worden, en help mij om me daaraan toe te wijden. In de Naam van Jezus. Amen.'

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik spreek uit dat ik open ben om mijn plaats in het Lichaam van Christus te vinden, zoals ik net gebeden heb. Ik erken dat Jezus mijn afwijzing onderging opdat ik Zijn aanvaarding van de Vader kan ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.