Shop Doneer

Opstandingsleven

Leestijd: 2 min.

In Leviticus 17:11 staat:

Het leven van het vlees is in het bloed.

Toen Jezus Zijn bloed voor ons uitgoot, goot Hij feitelijk Zijn leven uit. Zoals ik het begrijp, werd het leven van God zelf op dat moment uitgegoten in het universum. Niemand kan werkelijk de volle betekenis en diepte hiervan begrijpen.

Jezus​ dan zei tegen hen: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als u het vlees van de Zoon des mensen niet eet en Zijn bloed niet drinkt, hebt u geen leven in uzelf. Wie Mijn vlees eet en Mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven, en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag. (Johannes 6:53-54)

Onthoud goed dat onze verlossing niet compleet is tot de dag van de opstanding. In Filippenzen 3:11-12 schrijft Paulus:

…om hoe dan ook te komen tot de opstanding van de doden. Niet dat ik het al verkregen heb of al volmaakt ben, maar ik jaag ernaar om het ook te grijpen. Daartoe ben ik ook door ​Christus​ ​Jezus​ gegrepen.

Sommige mensen hebben het idee dat hun lichaam niet zo belangrijk is. Zoals we al eerder zagen, denkt God daar heel anders over – ons lichaam is de tempel van de Heilige Geest. We zijn ontzagwekkend en wonderlijk gemaakt. (Psalm 139:14) God zal onze lichamen niet laten blijven in een vervallen staat. Nee, Hij zal ons lichaam doen opstaan met de heerlijkheid die Jezus ook heeft. Verlossing is de volmaakte uitwerking van Jezus' offer, die straks zijn hoogtepunt bereikt in de opstanding uit de doden.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van het Lam. Leer mij begrijpen hoe waardevol en eeuwig het leven is dat U uitgoot, ook voor mij. Net als Paulus jaag ik ernaar om de opstanding uit de doden te grijpen. Ik overwin satan door het bloed van het Lam en het woord van mijn getuigenis, en vanwege de waarheid over de opstanding, heb ik mijn leven niet lief tot in de dood. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.