Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Papa Vader

Leestijd: 2 min.
Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God. Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen (adoptie) ontvangen, door wie wij roepen: Abba, Vader! (Romeinen 8:14-15)

'Abba' is een Aramees of Hebreeuws woord dat letterlijk 'papa' betekent. In Israël noemen kleine kinderen hun vader 'abba'. En omdat we de Geest van adoptie hebben ontvangen, hebben we het recht om God 'abba' te noemen. Papa.

In dit stuk leert Paulus ons dat we twee opties hebben. We kunnen door de Geest van God geleid worden, of we kunnen (opnieuw) onder de geest van slavernij leven. De geest van slavernij maakt ons bang voor straf; de Geest van adoptie leidt ons als kinderen van God.

Het Griekse woord dat hier is vertaald met 'zoon', doelt op een volwassen zoon. Als je net bent wedergeboren door Gods Geest, ben je nog een baby of een kind. Maar als je wordt geleid door de Heilige Geest, dan word je een volwassen zoon of dochter van God. De weg naar volwassenheid is je te laten leiden door de Heilige Geest en niet langer gebonden te zijn aan een geest van slavernij. Zoals Paulus in Galaten 5:18 schreef: Als u echter door de Geest geleid wordt, bent u niet onder de Wet.

Om een volwassen zoon of dochter van God te worden, moet je dus door de Heilige Geest geleid worden. Maar denk erom: als je door de Geest geleid wordt, dan ben je niet onder de Wet. Dat is onze vrijheid - geen vrijheid om te zondigen, maar een vrijheid om lief te hebben. Onze motivatie om een dienaar van Jezus te zijn is liefde, de sterkste motiverende kracht ter wereld. Liefde werkt beter dan angst. Liefde is wat God ons wil geven. Dat is wat ons tot volwassen zonen of dochters maakt. Dat is het resultaat als we bevrijd zijn van de Wet.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat ik Uw kind ben. Ik proclameer dat ik niet langer onder een geest van slavernij hoef te leven. Ik heb de Geest van adoptie ontvangen, de Geest van het zoonschap, waardoor ik roep: Abba Vader! Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.