Shop Doneer

Relatie met onze Vader

Leestijd: 2 min.

In de laatste twee verzen van Johannes 17 lezen we de laatste rede van Jezus tot Zijn discipelen vlak voor Hij Zijn lijdensweg en Zijn sterven aan het kruis tegemoet ging. Ik geloof dat deze twee verzen het hoogtepunt vormen van het doel van het Evangelie:

Rechtvaardige Vader, de wereld heeft U niet gekend, maar Ik heb U gekend, en dezen hebben erkend dat U Mij gezonden hebt. En Ik heb hun Uw Naam bekendgemaakt, en zal die bekendmaken, opdat de ​liefde​ waarmee U Mij hebt liefgehad, in hen is, en Ik in hen. (Johannes 17:25-26)

We zagen al eerder, de Naam die Jezus kwam openbaren was die van 'Vader'. Je komt in het Oude Testament maar een paar keer de titel 'Vader' tegen als het gaat over God. De enige die de Vader volledig kon openbaren, was de Zoon. En Jezus zei:

En Ik heb hun Uw Naam bekendgemaakt, en zal die bekendmaken, opdat de ​liefde​ waarmee U Mij hebt liefgehad, in hen is, en Ik in hen. (vers 26)

Het ultieme doel van het Evangelie is dat we komen in deze liefdesrelatie met God – een relatie waarin God net zoveel van ons houdt als Hij van Jezus houdt. Het doel van het Evangelie is dat wij deel worden van Gods gezin en dat we in een persoonlijke relatie treden met God als Vader, net als Jezus. Hierdoor kunnen we evenveel van God houden als dat Jezus van Hem hield. Het is onvoorstelbaar! Dit gaat verder dan onze hersenen kunnen bevatten, maar dat is wel Gods doel met jou en mij, Zijn ultieme bestemming voor ons. Al het andere is minder belangrijk. Straks zullen we die liefdesrelatie op volmaakte wijze ervaren, maar nu al zijn we die weg ingeslagen. Prijs de Vader, prijs de Zoon, prijs de Geest die in ons woont!

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U mij in Uw liefde hebt uitgekozen. Ik verklaar dat mijn ultieme doel en bestemming is om net als Jezus te komen in een liefdesrelatie met U als mijn Vader, want ik ben geadopteerd als Uw kind. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.