Shop Doneer

Stappen naar aanvaarding

Leestijd: 2 min.

Er zijn vier stappen die je moet nemen om Gods aanvaarding te ervaren. De eerste stap is: iedereen vergeven die jou heeft afgewezen of gekwetst. Dit heeft Jezus ons geleerd:

En wanneer u staat te ​bidden, ​vergeef​ als u tegen iemand iets hebt, opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, u uw overtredingen ​vergeeft. (Markus 11:25)

Dit geldt altijd en overal: als je iets tegen iemand hebt, dan moet je hem of haar vergeven. Daarna zal God ook jou vergeven. Maar als jij anderen niet vergeeft, dan vergeeft God jou ook niet. Deze waarheid geldt vooral in onze houding ten opzichte van onze ouders, die vaak de oorzaak zijn van onze afwijzing. Levens zijn veranderd, toen mensen zich realiseerden dat ze een geestelijke verplichting hebben ten opzichte van hun ouders. In Efeze 6:2 staat:

Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte).

Dat betekent niet dat je hun fouten volledig moet negeren, maar je moet hen vergeven en besluiten hen te eren op de best mogelijke manier. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die in zijn leven werkelijk gezegend was en overvloedig, maar die tegelijkertijd een verkeerde relatie had met zijn ouders.

De tweede stap is dat je de negatieve gevolgen van afwijzing moet afleggen; bitterheid, wrok, haat, rebellie. Deze houdingen zijn giftig. Ze infecteren je hele leven en veroorzaken diepe emotionele en waarschijnlijk ook lichamelijke problemen. Je kunt het je niet veroorloven om deze gedachten te laten bestaan. Je moet ze met een resolute beslissing van je wil wegduwen. Zeg met overtuiging: 'Ik leg bitterheid, verzet, haat en rebellie neer.' Mensen die herstellen van alcoholisme wordt vaak verteld: 'Wrok is een luxe die je je niet langer kunt veroorloven.' Dat is waar. Maar het geldt niet alleen voor alcoholisten, het geldt voor iedereen die dit soort gedachten koestert, want de gevolgen zijn giftig.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw werk aan het kruis. Ik besluit ieder die mij heeft afgewezen te vergeven, en ik leg alle bitterheid, wrok, haat en rebellie af. Ik spreek uit dat Jezus mijn afwijzing onderging, zodat ik Zijn aanvaarding door de Vader mag ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.