sluit
Shop Doneer

Stel de juiste prioriteiten

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 64

Stel de juiste prioriteiten
Leer ons zó onze dagen tellen, dat wij een wijs hart verkrijgen. (Psalm 90:12)
Wat is de betekenis van ‘Leer ons onze dagen tellen’?
Ik wil je eerst iets anders vragen: Stel dat ik je zou vragen wat voor jou het moeilijkste onderdeel van je leven is om in goede banen te leiden. Waar heb je vaak een tekort aan? Wat zou je dan antwoorden?
Misschien denk je bij die vraag direct aan financiën, of misschien aan je vriendschappen, of aan problematiek in je werk... Voor mij persoonlijk is er één ding waar ik nog veel moeilijker mee om kan gaan dan met geld, of met die andere dingen. Iets waar ik veel vaker tekort aan heb dan aan geld, is tijd.
Ik geloof dat ‘tijd’ het onderdeel is waar velen van ons in het leven het moeilijkst mee om kunnen gaan. Ik denk dat het beheersen van onze tijd misschien wel de allerbeste toets is voor onze discipline en ons ware christen zijn. Daarom bid ik net als de psalmist: ‘Leer mij mijn dagen tellen’. Leer mij de juiste prioriteiten te stellen, leer mij voldoende tijd te besteden aan de dingen die het allerbelangrijkst zijn.
De dingen waar je veel tijd aan besteedt, geven aan waar in jouw leven de prioriteiten liggen, waar je de meeste waarde aan hecht. Dingen die je niet belangrijk vindt, staan waarschijnlijk onderaan je lijst van tijdsbesteding. Als je niet de hoogste prioriteit geeft aan de zaken die werkelijk van belang zijn, dan is je leven niet op orde.
In dat geval zou je, net als ik, Davids gebed moeten meebidden: ‘Leer mij mijn dagen tellen’, leer mij de juiste prioriteiten te stellen, leer mij mijn tijd op een goede manier te besteden, zodat ik met mijn leven Uw naam verheerlijk.

Hemelse Vader, leer mij om iedere dag te beseffen dat U in mijn leven de allerhoogste prioriteit heeft en dat ik ben gemaakt om Uw naam te verheerlijken, ook in de indeling van mijn tijd. Leer mij Heer, mijn dagen te tellen. Amen.