Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Stop even om God te danken

Leestijd: 1 min.
Weekthema:
Ik zal mijn dankbaarheid tonen
Sommige mensen zijn oprecht dankbaar ten opzichte van God maar nemen nooit de tijd om Hem dat te vertellen. Hoe zou het voelen als onze kinderen ons nooit zouden bedanken voor alles wat we voor ze hebben gedaan? Hoe zouden we ons voelen als ze nooit 'dank je' zouden zeggen of hun dankbaarheid zouden tonen, als ze alles wat we voor hen doen zouden aanvaarden alsof ze er recht op hadden, en het gewoon voor lief namen.
Dat is helaas de manier waarop veel van Gods kinderen hun Vader behandelen - en daar wordt Hij niet gelukkig van. We worden opgeroepen om te waarderen wat God voor ons doet en de tijd te nemen om onze dankbaarheid te tonen. Een van mijn favorieten Bijbelteksten is Spreuken 3:6:
Erken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden leiden. (NASB)
Ik heb door ervaring geleerd dat als ik in iedere fase van mijn leven even stop en God erkenning geef, dan kan ik er zeker van zijn dat Hij mijn paden zal blijven leiden. Misschien vraag je je af: 'Hoe kan ik God erkennen?' De eenvoudigste en beste manier is door Hem te bedanken. Zeg voortdurend 'Dank U wel' voor alles wat Hij voor je heeft gedaan en voor zijn trouw. Je zult onmiddellijke zekerheid krijgen dat Hij ook in het vervolg trouw zal zijn. Net als Hij je in het verleden heeft geholpen en geleid, zal Hij je ook leiden in de toekomst. De sleutel naar deze zekerheid is Hem te erkennen door middel van onze dankzegging.
Toen ik ooit in Oost-Afrika werkte*, ontdekte ik dat de taal van de stam van mijn geadopteerde dochter geen woord of zinsnede had die 'dank je wel' betekende. Kun je je voorstellen dat je geen woorden hebt om iemand te bedanken? Ik realiseerde me dat mensen echt de Bijbel nodig hebben om mensen te leren 'dank je wel' te zeggen. Dankbaarheid is verweven met het kennen van Gods genade.

Dank U Heer, voor alles wat U voor me heeft gedaan. Ik proclameer dat ik in iedere fase van mijn leven zal stoppen om God te erkennen door Hem te danken. Ik zal mijn dankbaarheid tonen. Amen.