Shop Doneer

Succes in de wedloop

Leestijd: 2 min.

De negende 'laten wij'-stelling uit Hebreeën staat in het eerste vers van Hebreeën 12:

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo'n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt.

Deze tekst bevat zelfs twee 'laten wij'-zinnen, maar als we naar het Griekse origineel kijken, ontdekken we dat de eerste zin eigenlijk niet in die vorm gesteld staat. Wat er eigenlijk staat is: 'Terwijl we alle last naast ons neerleggen, laten wij met volharding de wedloop lopen.'

De 'laten wij'-tekst waar we ons op concentreren is daarom het tweede deel van de zin: laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt. Hier en op andere plaatsen in het Nieuwe Testament wordt ons leven als christen vergeleken met een hardloopwedstrijd. Deze vergelijking houdt in dat er een specifiek parcours voor ons is uitgestippeld. Succes in ons leven als christen betekent dat we finishen in deze wedloop volgens de regels van het spel. Kijkend naar de wedstrijd die voor ons is uitgestippeld, moeten we goed begrijpen dat er vier vereisten zijn om de race te kunnen uitlopen. Ze worden allemaal beschreven in de Bijbel:

  1. De juiste houding in ons denken
  2. Zelfbeheersing
  3. Volharding
  4. Onze ogen gefocust op Jezus

Als we deze vereisten in gedachten houden, kunnen we de race uitlopen en het geloof behouden.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat U me helpt volharden. Ik proclameer dat ik de juiste mentale houding koester, zelfbeheersing oefen, volharding toon en mijn ogen op Jezus gericht houd, zodat ik het geloof behoud. Ik zal met volharding de wedloop lopen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.