Shop Doneer

Zonde in het licht brengen

Leestijd: 2 min.

We zagen al: gemeenschap is de plaats van licht. Dat is ook de reden dat gemeenschap met andere gelovigen een plaats is waar God ons karakter test. Hoe intiemer de gemeenschap, hoe stralender het licht, en uiteindelijk zullen er geen donkere schuilhoeken meer zijn. In waarachtige gemeenschap zijn geen schaduwen; er wordt niets onder het tapijt geveegd en niets is verborgen en bedekt. Voor de vleselijke mens kan dit een beangstigende plaats zijn. Maar het is de enige plaats waar het bloed van Jezus volledig Zijn reinigende werk kan doen. Als je verlangt naar reiniging, dan komt alles in het licht. Als je op wat voor manier dan ook niet recht staat tegenover God, of er staat iets tussen jou en je naaste in, dan ben je niet volledig in het licht. En het bloed zal nooit volledig doorwerken, tenzij in het volle licht.

Wat moet je doen? Kom in het licht! Wat betekent dat? Het betekent dat je je zonden belijdt en ze open en eerlijk erkent voor Gods aangezicht. Voor vleselijke mensen is dat een van de moeilijkste opgaven. Het licht lijkt zo fel. Misschien denk je: Ik kan die verschrikkelijke herinnering of dat zondige geheim niet in het licht brengen. De natuurlijke mens krimpt ineen bij de gedachte aan het licht. Maar de waarheid is dat als we het in het licht brengen, de zonde verdwijnt, omdat het bloed het daar wel kan reinigen. In het licht ervaar je de genade! Maar als je iets niet in het licht brengt, dan blijf je er zelf mee rondlopen. Wat een belangrijke waarheid. Het bloed werkt alleen in het licht.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, dank U voor het bloed van Jezus. Ik belijd dat ik alle vreselijke herinneringen van verborgen zonden (noem ze op) in het licht breng, en ik stel ze open voor het licht van Jezus en de reiniging door Zijn bloed. Het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, reinigt mij voortdurend van alle zonde. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.