Shop Doneer

Volmaakte cirkels

Leestijd: 2 min.

Aan het begin van dit weekthema zagen we al dat de term 'volmaakt' mensen soms afschrikt, alsof er een onhaalbare eis wordt gesteld. Om het woord minder beangstigend te maken, wil ik graag een voorbeeld gebruiken uit de wiskunde.

Laten we het woord 'cirkel' eens bekijken. Er is slechts één definitie voor 'rond'. Iets is rond of het is niet rond. Als iets rond is, dan is het een cirkel. Zodra een cirkel ook maar iets afwijkt, dan is het een ellips of een ei-vorm, maar dan is het geen cirkel meer. Er is maar één soort cirkel en er zijn geen verschillende versies van. Er zijn echter wel veel verschillende groottes van cirkels. Als twee dingen een identieke vorm hebben maar verschillend zijn van formaat, noemen we ze 'soortgelijk'.

God de Vader is de grote cirkel, de oneindig grote, volmaakt ronde ring die het hele universum omspant. Jezus verwacht niet van ons dat wij dezelfde grootte hebben als Hij, maar Hij verwacht wel een soortgelijk karakter van ons. We moeten soortgelijk zijn aan God, maar niet hetzelfde. Jij en ik zijn wellicht hele kleine cirkeltjes – werkzaam in een aantal kleine gebieden met schijnbaar onbeduidende taken waarin God ons heeft geplaatst. Maar ieder van ons mag in zijn omgeving een volmaakte cirkel zijn. Net zo rond als de grote cirkel – God de Vader – die het hele universum omringt.

Dus als je Jezus' opdracht wees volmaakt (Mattheüs 5:48) leest, denk dan in termen van rond zijn. Zorg ervoor dat je geen inhammetjes en uitstulpinkjes vertoont of andere gebreken. Misschien ben je voor je gevoel niet zo groot, maar toch kun je een volmaakte cirkel zijn.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor Uw werk in mij. Ik geloof dat God wil dat ik een 'volmaakte cirkel' ben, en door Zijn genade zal ik dat ook zijn, want ik ben volmaakt in Christus. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.