sluit
Shop Doneer

Wentel je last op de Vader!

Leestijd: 2 min.
En de wereld gaat voorbij met haar begeerte; maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid. (1 Johannes 2:17)

Wat een geweldige waarheid! Deze wereld gaat voorbij... Alles in deze wereld is niet blijvend. Maar als jij jouw wil verenigt met de wil van God en zegt: ,,Ik ben hier om Zijn wil te doen'', dan ben je net zo onwankelbaar en onverslaanbaar als Gods wil zelf. Je zult nooit verslagen worden, want uiteindelijk kan Gods wil nooit verslagen worden. De sleutel is je eigen wil af te stemmen op die van God. De duivel zal proberen je te overtuigen dat dit je teveel zal kosten. Maar hij is een leugenaar. Luister niet naar hem. In de eerste plaats omdat datgene wat je moet opgeven immers toch voorbij zou gaan... En ten tweede is het een zegen om jouw wil één te maken met die van God!

Het neemt de zware last weg die zegt: ,,Ik heb niemand om op terug te vallen dan mezelf.''

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petrus 5:7)

Jakobus was erg uitgesproken, als het gaat om vriendschap met de wereld:

Overspelige mannen en vrouwen, weet u dan niet dat de vriendschap met de wereld vijandschap tegen God is? Wie dan nu een vriend van de wereld wil zijn, wordt als vijand van God aangemerkt. (Jakobus 4:4)

Waarom noemt hij zijn lezers 'overspeligen'? Omdat christenen die naar de wereld hangen nadat ze zichzelf aan God hebben toegewijd, in geestelijk opzicht overspel plegen - feitelijk verbreken ze hun verloving met Jezus. Duidelijker kan het niet gezegd worden. Vriendschap met het wereldsysteem is vijandschap tegen God. Je moet kiezen.

De vraag waar ieder van ons mee geconfronteerd wordt, is: Ben ik een vriend van God, of ben ik een vriend van de wereld?

Voor mijzelf is al lang geleden die beslissing genomen: De wereld heeft mij werkelijk helemaal niets te bieden; zij gaat immers voorbij, met al haar begeerte... Ik kies om de wil van God te doen, en geloof de Bijbelse belofte dat wie de wil van God doet, die blijft tot in eeuwigheid!

Gebed van de dag

Hemelse Vader, dank U wel voor de zegen dat ik mijn wil één mag maken met die van U! Ik ga niet langer gebukt onder de last dat ik alleen maar op mezelf kan terugvallen... Ik wentel al mijn zorgen en problemen op U, want ik weet dat U voor mij zorgt! Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.