Shop Doneer

Zaaien met tranen, maaien met gejuich

Leestijd: 1 min.

Wie met tranen zaaien, zullen met gejuich maaien. Wie het zaad draagt en dat zaait, gaat al wenend zijn weg; maar hij zal zeker terugkomen met gejuich, en zijn schoven dragen.

(Psalm 125:5-6)

De Bijbel is zo accuraat, zo levensecht. Hij geeft ons geen rooskleurig, bedrieglijk beeld van het leven. Hij laat ons beide kanten zien: duisternis en licht, kwaad en goed, moeilijke en verheugende dingen, bitter en zoet.

En de Bijbel vertelt ons dat als we willen maaien, we eerst moeten zaaien. Dat is één van de wetten van het leven, het is een wet van het universum, en die zegt dat het zaaien plaatsvindt onder tranen, maar dat het maaien zal komen met gejuich.

Weet je, dat is geloof. Je moet uitgaan met je zaad, zelfs onder tranen, het zaad uitstrooien, en bereid zijn te wachten. Te wachten op God, en Hem de oogst die Hij heeft beloofd, tevoorschijn laten brengen. Die belofte is echter zo mooi: ‘Wie het zaad draagt en dat zaait, gaat al wenend zijn weg; maar hij zal zeker terugkomen met gejuich, en zijn schoven dragen’.

Laat dit een boodschap voor je zijn. Als jij je ontmoedigd voelt, als je voelt dat de dingen op de één of andere manier niet gaan zoals je graag wilt, als jij maar werkt en zo weinig duidelijke resultaten ziet, dan mag je huilen.

Maar ga hoe dan ook toch door met zaaien, want God heeft beloofd dat als jij het goede zaad zaait, al is het door tranen heen, er een dag zal komen dat je terugkomt met je armen vol schoven, en met gejuich. Wees niet bang om te zaaien, zelfs al doe je het huilend, want je zult maaien met gejuich.

Gebed van de dag

O hemelse Vader, dank U wel voor de kracht om desnoods door tranen heen, toch te blijven zaaien van Uw goede zaad, zodat mijn leven desondanks vrucht zal draaien en ik de heerlijkheid mag oogsten die U heeft bedoeld. Amen


Gebed voor DPM wereldwijd

VERENIGDE STATEN/SPAANS SPREKENDE GEBIEDEN