Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Zeven dingen die God haat

Leestijd: 1 min.

Deze zes haat de HEERE, ja, zeven zijn een gruwel voor Zijn ziel: hoogmoedige ogen, een valse tong en handen die onschuldig bloed vergieten, een hart dat zondige plannen smeedt, voeten die zich haasten om naar het kwade te rennen, een valse getuige die leugens blaast, en die tussen broeders twisten teweegbrengt. (Spreuken 6:16-19)

Het woord haat is een heel sterk woord, net als het woord gruwel. Er zijn echter een paar dingen die God werkelijk haat, dingen die een gruwel voor Hem zijn. En deze passage noemt zeven van zulke dingen die een gruwel zijn voor God: hoogmoedige ogen, een valse tong, handen die onschuldig bloed vergieten, een hart dat zondige plannen smeedt, voeten die zich haasten om naar het kwade te rennen, een valse getuige die leugens blaast, en een man die twisten teweegbrengt.

Wat mij opvalt in die lijst, is dat van de zeven dingen er drie zijn die gaan over onze tong: een valse tong, een valse getuige en een man die twisten teweegbrengt. Wat moeten wij waken over onze tong! Laten we op onze hoede zijn dat we met onze tong niets voortbrengen wat een gruwel is voor God!

Er zijn veel godsdienstige mensen die op de één of andere manier door de woorden die ze spreken twisten teweegbrengen tussen hun medegelovigen. Zijn we ons ervan bewust dat dit een gruwel is voor God? Zijn we bereid onze tong door God te laten beteugelen, om ons af te houden van dingen die een gruwel voor Hem zijn?


Gebed van de dag

Hemelse Vader, ik begrijp de les en vraag U om een wacht te stellen voor mijn lippen en een lijfwacht voor mijn handelingen… Ik ben U zo dankbaar dat ik mijn hele leven in dienst mag stellen van U en mag leven tot Uw eer. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

AZERBEIDZJAN

  • Bid om een geslaagde vertaling van de ‘Romeinse Pelgrimstocht’ video’s in het Azerbeidzjaans.
  • Bid dat dit onderwijs de gelovigen in dit Islamitische land zal helpen sterk te staan in hun geloof.